Irak: Çekildiler! IKBY: Çekilmedik

IKBY Peşmerge Bakanlığı, Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığının, Erbil'in müzakerelerden çekildiği yönündeki açıklamasının doğru olmadığını belirtti.

Irak: Çekildiler! IKBY: Çekilmedik
Irak: Çekildiler! IKBY: Çekilmedik
GİRİŞ 02.11.2017 01:22 GÜNCELLEME 02.11.2017 01:25
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı, Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığının, Erbil'in müzakerelerden çekildiği yönündeki açıklamasının doğru olmadığını belirtti.

'ANLAŞMAYA VARDIK'

Peşmerge Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, asılsız bir yazılı açıklama yayınlayarak güya Kürdistan bölgesinin teknik (askeri) heyetiyle anlaşmaya vardıklarını açıkladı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, bakanlığın, IKBY hükümetinden sorunların çözümü için siyasi görüşmeler ve müzakerelere başlaması talebinde bulunduğu kaydedildi.

"Operasyonlar komutanlığı tarafından yayınlanan açıklamanın içeriği gerçekleri yansıtmıyor." ifadelerine yer verilen açıklamada, "Peşmerge'nin savunma hattında olduğu ve halkın anayasal haklarını koruma konusunda tereddüt etmediği" aktarıldı.

Irak Savunma Bakanlığına bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığından dün, "IKBY liderliği ve Bağdat ile müzakere heyeti, yapılan anlaşma taslağının tamamından dün akşam geri çekildi." yönünde açıklama yapılmıştı.

BARZANİ'DEN PEŞMERGE MEVZİLERİNE ZİYARET

Bu arada IKBY'deki başkanlık süresinin bir kez daha uzatılmamasını isteyen ve görev süresi bugün itibarıyla dolan Mesut Barzani, Fişhabur Sınır Kapısı'na yakın Suhela'daki Peşmerge mevzilerini ziyaret etti.

Barzani, 29 Ekim'de parlamentoya gönderdiği mektubunda, 12 yıllık başkanlık süresinin bir kez daha uzatılmasını kabul etmediğini belirterek, 1 Kasım itibariyle görevine devam etmeyeceğini bildirmişti.

YORUMLAR 9
  • turan 6 yıl önce Şikayet Et
    barzani bölgesindeki peşmergeler ırak ve iran ordularına kök söktürdü..kerkükte de barzani güçleri olsaydı asıl kıyamet orda kopardı...
    Cevapla
  • zuhaha 6 yıl önce Şikayet Et
    kerkük onların kalbi değilmiydi? niye orda yoklardı? güldürme milleti
    Cevapla
  • HKJHK 6 yıl önce Şikayet Et
    yav he he
    Cevapla
  • Bence 6 yıl önce Şikayet Et
    Besle kargayı oysun gözünü.Bu Barzani ve tayfası hain çıktı.Acirsak acınacak duruma düşeriz acimayin.
    Cevapla
  • Kırlangıç 6 yıl önce Şikayet Et
    Keferesin Barzani
    Cevapla
  • mardinli 6 yıl önce Şikayet Et
    ibadi işin tadını kaçırdı aşırı havaya girdi abd peşmergenın havasını indirdiği gibi ibadininde havasını indirecek anlaşılan eee nede olsa abd güven olmaz
    Cevapla
  • Savas yildiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Buna baba Recep Tayyip Erdogan denir !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!