Yerleşimciler dayanamadı, evlerini söküp gitti

İsrail askerlerinin Batı Şeria'daki Nablus kentinde Yahudi yerleşimcilere ait 9 prefabrik evi sökerek kaldırdığı bildirildi.

Yerleşimciler dayanamadı, evlerini söküp gitti
Yerleşimciler dayanamadı, evlerini söküp gitti
GİRİŞ 20.02.2018 13:11 GÜNCELLEME 20.02.2018 14:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AA muhabirine konuşan Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde yer alan Beyta beldesi Belediye Başkanı Fuad Meali, İsrail askerlerinin Beyta'daki Ebu Subeyh Dağı bölgesine Yahudi yerleşimcilerin yaklaşık 2 hafta önce inşa ettiği prefabrik evleri kaldırdığını ifade etti.

Yahudi yerleşimcilerin bu evleri yaparak Filistinlilere ait yaklaşık 5 bin dönümlük tarım arazisini istila etmeyi amaçladığını aktaran Meali, Yahudi yerleşimcilerin evlerinin sökülmesinin ardından Filistinlilere ait araçlara taşlarla saldırdığını belirtti.

Prefabrik evlerin, bölge sakinlerinin Yahudi yerleşim yerleri ve topraklarının istila edilmesine karşı yürüttüğü mücadele sonucu kaldırıldığına dikkati çeken Meali, geçen günlerde bu konu nedeniyle yürüyüşler ve etkinliklerin düzenlendiğini söyledi.

Meali, Filistinli yöneticilerin baskılarının da bölgedeki Yahudi yerleşim yeri projesinin iptalinde rol oynadığını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Erdoğan 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah u ekber
    Cevapla
  • osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    hiç bir zaman kimse unutmasın Allah ne derse o olurdur Allahın verdigi ve Allahın ordusu biz bize Allahın dededigini unutmayalım biz Allahın yolunda yürüdükce bize kimse dokunamaz çünkü Allah bizle yeterki yolumuz saçmasın
    Cevapla
  • osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah çok büyük ve büyüklügünü gösterecek ve herkez dua etsin ve Allahımız bize depremi yaşatmıyacaktır bu amerikayı yerle bir edecektir aam ALLAHIMIZIN bilecegidir Allah ne derse o olur Allaha inanmayanlarada ölüm
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Time dergisinden Filistin kapağı!
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele