Suudi Arabistan'dan flaş karar! Prens duyurdu

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, ülkesi için devrim sayılabilecek bir açıklama yaptı. Salman, kadınların 'saygılı ve uygun' giyinmeleri durumunda 'çarşaf giyme' zorunda kalmayacaklarını söyledi.

Suudi Arabistan'dan flaş karar! Prens duyurdu
Suudi Arabistan'dan flaş karar! Prens duyurdu
GİRİŞ 19.03.2018 16:14 GÜNCELLEME 19.03.2018 23:46
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'da Veliaht Prens Selman daha önce ülkesinin 'Ilımlı İslam'a geçiş yapacağına yönelik açıklamalarda bulunmuştu. 

Reuters'ın haberine göre, Veliaht Prens tarafından duyurulan yeni reform haber ajansları tarafından son dakika olarak duyuruldu. 

 

 

Buna göre, katı dini kurallarıyla bilinen Suudi Arabistan'da kadınlar 'Toplum kurallarına uygun ve saygılı' giyindikleri takdirde çarşaf giyinmek zorunda kalmayacak.

Veliaht Prens, CBS kanalına verdiği röportajda, ''Şeriat kanunları gayet açık, kadınların, aynı erkekler gibi, ''saygılı'' bir şekilde giyinmeleri gerekiyor. Bunun siyah çarşaf şeklinde olması gerekmiyor'' ifadelerini kullandı.

Selman, ''1979 yılından önce Suudi Arabistan'da hayatı doğal bir biçimde yaşıyorduk. Din, siyah çarşafı şart koşmuyordu. Kadının örtünmek için siyahı kullanması kendi seçimidir'' dedi.

Prens Selman, Suudi Arabistan'da aşırı dinci akımların bulunmasından 1979'daki İran İslam Devrimi'ni sorumlu tutuyor. 

YORUMLAR 31
  • Bedirhan 6 yıl önce Şikayet Et
    arabistanda kuran kurallarıdeğil kıral kuralları geçerlidir.
    Cevapla
  • dede 6 yıl önce Şikayet Et
    SELMAN USAGUM..TC kuruldugunda dunya guzeli turkiyeye verildi....sen de yarismaya gondersen inan birinci olur...ama dedelerine cektin ...ya....guzellikten secilmez...ahlak bozmakta yaris...inan KOLTUGUNU KORUYAMAZSIN:::NE YAPARSAN YAP:::suudi ailesi suudda bitti....
    Cevapla
  • Ertürk 6 yıl önce Şikayet Et
    niye sizin kadınlar saygısızmı.bu ne bicim mentalite
    Cevapla
  • İsimsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahın kanunlarını bozup kendi kafasına göre dini uydurmaya çalışan sapık vehhabi kafasından ne beklenir.Abd- israil- fetö izleri.yakında yahudi ve hristiyanlarıda kabeye alırsa şaşırmayın
    Cevapla
  • Ilımlı sert 6 yıl önce Şikayet Et
    Ilımlı islam sert islam diye dinimizde bir kavram yoktur Hz kuranimiz ve sünneti Rasul vardır birilerin turkiyemizde yapmak istediğini bugün peygamber Efendimizin beldesinde yapmak istiyorlar önemli olan Hz allahımiz ne istiyor sevgiyle kalın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama
The Economist yazdı: Dolar hakim olsa da çöküş yakın