Pentagon, vurduğu sivillerin sayısını açıkladı

Pentagon, Irak ve Suriye’de Deaş’la mücadele kapsamında ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin geçtiğimiz yıldan bu yana 14 sivili daha öldürdüğünü açıklamasıyla koalisyon güçlerinin öldürdüğü toplam sivil sayısı 855’e yükseldi.

Pentagon, vurduğu sivillerin sayısını açıkladı
Pentagon, vurduğu sivillerin sayısını açıkladı
GİRİŞ 29.03.2018 11:05 GÜNCELLEME 29.03.2018 11:11
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, yayınlanan en son aylık sivil kayıp raporunda, "Koalisyonun, sivil kayıplar riskini en aza indirecek şekilde askeri hedefleri vurmak için olağanüstü çaba sarf etmesine rağmen bazı olaylarda kayıplar kaçınılmaz" dedi.

En az bir gözlem grubu, koalisyonun sivil kayıp rakamlarının son derece düşük olduğunu savunuyor. İngiltere merkezli sivil toplum kuruluşu Airwars ise gerçek sivil ölümlerin en az 6,200 olduğunu tahmin ediyor.

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • numan hoca 6 yıl önce Şikayet Et
    nasıl bir yüzsüzküktür. sivileri vuruyoruz diye söylüyor. firavun nesli bunlar istediğimi öldürür istediğimi yaşatırım diyorlar resmen. biz inna lillahi ve inna ileyhi raciun demeye devam edeceğiz.
    Cevapla
  • yargi 6 yıl önce Şikayet Et
    teor bahanesiyle pentagon icine girmeyi basaran yahudi asilli subalr musluman aktlimanina devam ediyor bu savas suclusu olarak dosyalar saklanmali.
    Cevapla
  • Ahmet Yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    koalisyon güçleri imiş... şeytanla koalisyon yapanların güçleri.... TSK bir tane sivile zarar vermedi... TSKyı örnek alın... bir de insan hakları dersi vermeye kalkarsınız.. reziller...
    Cevapla
  • DIYARBAKIRLI 6 yıl önce Şikayet Et
    yalan.
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Onların girdiği ve yıkıma sebep olduğu bölgeleri karşılaştırmalı fotoğrafları ile yayınlandı. nasıl bu kadar az olur insan kandırmaktan başka birşey değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı
Filistin'in BM üyeliği onaylandı