Fransa'ya bildiri tepkisi! YÖK'ten kritik karar

YÖK, Türkiye’deki yükseköğretim kurumları bünyesinde yer alan ve henüz öğrencisi olmayan Fransız Dili ve Edebiyatı ve Fransızca öğretmenliği bölümlerine yeni bir karar alınıncaya kadar öğrenci alınmamasını karar verdi.

Fransa'ya bildiri tepkisi! YÖK'ten kritik karar
Fransa'ya bildiri tepkisi! YÖK'ten kritik karar
GİRİŞ 10.05.2018 10:37 GÜNCELLEME 10.05.2018 11:01
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Türkiye’deki yükseköğretim kurumları bünyesinde yer alan ve henüz öğrencisi olmayan Fransız Dili ve Edebiyatı ve Fransızca öğretmenliği bölümlerine yeni bir karar alınıncaya kadar öğrenci alınmamasına karar verdi. Türkiye, kısa süre önce Sarkozy dahil 300 Fransız yazar/siyasetçinin Kur’an’dan bazı ayetlerin çıkartılmasını isteyen bildirisine büyük tepki göstermişti.

FRANSA'DA TÜRK DİLİ EDEBİYATI BÖLÜMÜ YOK

YÖK’ten edinilen bilgiye göre, bu kısıtlama kararının alınmasında özellikle “mezun-istihdam ilişkisi” ve Fransa ile "mütekabiliyet” hususu etkili oldu. Bilindiği üzere Fransa’da hiçbir üniversitede lisans düzeyinde eğitim veren Türk dili ve edebiyatı/Türkoloji bölümleri bulunmuyor.

ÖĞRENCİSİ OLANLAR DEVAM EDECEK

 

 

YÖK yetkilileri, Türkiye’de henüz öğrenci almaya başlamamış olan Fransız dili ve edebiyatı ve Fransızca öğretmenliği bölümü/programı sayısının 16 olduğunu belirtti. Yükseköğretim sisteminde öğrencisi olan ve eğitim öğretimi sürdüren toplam 19 Fransız dili ve edebiyatı ve Fransızca öğretmenliği bölümü/programı bulunuyor. Öğrenci alan mevcut bölümler eğitim öğretimlerine hiçbir aksama olmaksızın devam edecek olup, henüz öğrenci almamış olan Fransız dili ve edebiyatı ile Fransızca öğretmenliği bölümleri bu karar kapsamında yer alacak. 

YORUMLAR 26
  • tayfa 6 yıl önce Şikayet Et
    işte milli ve yerli olunduğunun kanıtı.!!!
    Cevapla
  • ccc 6 yıl önce Şikayet Et
    Fransız dili edebiyatına öğrenci almayarak mı bu mudur o zaman ABD yede ypg tepki olarak İnglizceyide yasaklayalım hadi görelim bu kafayla biz daha çok işimiz var üretmek yok tüketim çok uyumaya devam Fen de yokuz matematik te yokuz sanayide yokuz Allah dua edelim versin diye Bakın ABD de hıristiyan japonların çoğu ateist ingilizler hıritiyan almanlar hıristıyan ama ekonomisi dev gibi bizdeki siyasiler Akp dinci chp dinsiz mhp milliyetci bu ne arkadaş yeter şu dini kullanmayın artık benim Ülkeme nasıl refahlık gelecek onu konuşalım yazık güzel ülkeme şunu da söyleyeyim dinde zorlama yoktur kim neye inanıyorasa inansın bizene ALLAH çalışana veriri bizim gibi yan gelip yatana değil.
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlıya dikte ettirilerek , Özal'a Mitterand tarafından kurdurtulan Galatasaray Lisesi ve Üniversitesi Türkçe eğitime geçirilmeli, Fransız Hocaları yollanmalıdır.
    Cevapla
  • alayina rest 6 yıl önce Şikayet Et
    iyi olmus ben fransada oturan biri olarak soyluyorum burda okullarda turkce dersi vermiyorlar o kadar ugrasiyoruz yapmiyorlar
    Cevapla
  • abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    bakın arkadaşlar bu kararı alan eyyamcı kimse mercek altına alınmalı. genç nesil üzerinden ak parti karşıtlığının üretildiği bir dönemde bunu yapmak kesinlikle iyi niyetli değil. Fransız dili tüm diller gibi Allah ın ayetlerinden bir ayettir böyle bir olayı bahane edip mağduriyet üretmek kadar Ahlak dışı, bilim dışı ve izan dan yoksun tavır olamaz. İç işleri ve milli eğitim bakanlığı olay propaganda malzemesi olmadan bunun üzerine gitmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi
The Economist yazdı: Dolar hakim olsa da çöküş yakın