Macron ABD'yle anlaşmasına sıcak bakmıyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, AB ile ABD arasında kapsamlı bir ticaret anlaşmasının taraftarı olmadığını söyledi.

Macron ABD'yle anlaşmasına sıcak bakmıyor
Macron ABD'yle anlaşmasına sıcak bakmıyor
GİRİŞ 27.07.2018 12:39 GÜNCELLEME 27.07.2018 12:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fransız lider Emmanuel Macron, Madrid'de İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile yaptığı görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuştu.

"MESELEYİ YATIŞTIRDIĞI İÇİN YARARLI BULUYORUM"

ABD Başkanı Donald Trump ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in Çarşamba günü Washington'da bir araya geldiğine dikkati çeken Macron, "Avrupa ve Fransa hiçbir zaman bir ticaret savaşı istemedi ve dolayısıyla dün yapılan görüşmeleri gereksiz bir gerginliğin düşürülmesine yardımcı olduğu ve meseleyi yatıştırdığı için yararlı buluyorum." dedi.

TİCARET TARTIŞMASI

Ancak iyi bir ticaret tartışmasının dengeli, karşılıklı bir temelde ve tehdidin bulunmadığı ortamda gerçekleştirilebileceğini kaydeden Macron, "Bu çerçevede, açıklığa kavuşturacağımız birçok soru ve endişe var." değerlendirmesinde bulundu.

"ANLAŞMANIN BAŞLATILMASI TARAFTARI DEĞİLİM"

İki yıl önce durdurulan Transatlantik Serbest Ticaret Anlaşması'na atıfta bulunan Macron,"Mevcut durum buna izin vermediği için TTIP gibi bir bir ticaret anlaşmasının başlatılması taraftarı değilim." ifadesini kullandı.

YORUMLAR 1
  • Nuri 5 yıl önce Şikayet Et
    Pazarlıkta anlaşamamıştır. Avrupanın başka bir değeri var mı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı