Kıbrıs'taki İngiliz üssünde İdlib hareketliliği

ABD'nin Suriye'nin İdlib kentine yönelik olası operasyonu konuşulurken, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki İngiliz üslerinde askeri hareketlilik arttı.

Kıbrıs'taki İngiliz üssünde İdlib hareketliliği
Kıbrıs'taki İngiliz üssünde İdlib hareketliliği
GİRİŞ 29.08.2018 14:25 GÜNCELLEME 29.08.2018 14:28
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Suriye'ye yönelik daha önceki operasyonlarda hava harekâtı için kullanılan Ağrotur üssünden kalkan uçaklar Ortadoğu'ya uçuşlar yapmaya başladı.

Ağrotur'dan kalkan savaş uçaklarının, güvenli uçuş için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Ercan Havalimanı kulesi ile de iletişime geçtiği öğrenildi. Günde 14 uçağın İdlib'in de dahil olduğu bölgede uçuşlar yaptığı belirtildi. Bir A330 tanker uçağın da eşlik ettiği Tornado ve Eurofighter Typhoon savaş uçakları, bölgede 4-5 saat uçuş yaptıktan sonra Ağrotur'a dönüyor. Uçuşlar zaman zaman gece geç saatlere kadar devam ediyor.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki İngiliz Ağrotur üssünde; 8 Eurofighter Typhoon, 8 Tornado, 1 C130 ve 1 A330 Voyager bulunuyor.

YORUMLAR 17
  • Soğuk su için 5 yıl önce Şikayet Et
    Günde 14 tane İngiliz uçağı İdlib'te sabahtan akşama kadar uçuyor. Amerika Suriye'de 5 tane askeri hava üssü kurdu. Şimdi de ABD radar üssü kuruyor. Demek ki S400 ler bildiğin bostan korkuluğundan bir farkı yok. Siz sabahtan akşama kadar Amerika S400 den korkuyor diye haber yapıyorsunuz. İngiliz uçakları da sabahtan akşama kadar S400 lerin olduğu Suriye'de cirit atıyor. Amerikan C130 nakliye uçakları ve F22 Raptor avcı uçakları zaten 7 senedir Suriye'de geziyor. İşiniz S400 lere kaldıysa üstüne soda için. Yenilgiyi ancak hazmedersiniz. Putin'e söyleyin de S400 ler Suriye'de saklandığı yerden çıkarsın. Yolunun üstü İngiliz uçakları S400 leri imha etsin bari
    Cevapla
  • Erdal 5 yıl önce Şikayet Et
    Hedef belli ordumuz güclü ve kalabalik olmali ama maalesef bedelli askerlik cikardik bide en zor dönemimizde dis güclerin tehtidi varken bu durum tuhaf geliyo bana..
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Kabinin alt sol kısmındaki renklere dikkat edin arkadaşlar.
    Cevapla
  • budur 5 yıl önce Şikayet Et
    kıbrıstaki askerimiz geriye kalan kısmınıda alsın ingilize yer kalmasın.
    Cevapla
  • kırkdort 5 yıl önce Şikayet Et
    kim olursa olsun Allah ın izni ile biran olacaksa olsun. zafer inananlarındır.korkumuz yok Allah a şükür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü
Filistin'in BM üyeliği onaylandı