Fransa'da skandal! Defnedilmesine izin verilmedi

Fransa’da Müslüman gencin Müslüman mezarlığına defnedilmesine izin verilmedi.

Fransa'da skandal! Defnedilmesine izin verilmedi
Fransa'da skandal! Defnedilmesine izin verilmedi
GİRİŞ 29.10.2018 13:32 GÜNCELLEME 29.10.2018 13:37
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Fransa’da 2016 yılından beri kendisinden haber alınamayan Cathy Rehner’in eski sevgilisi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Ailesinin, ölmeden İslam’ı seçerek Sara ismini alan genç kızın doğduğu şehirdeki Müslüman mezarlığına gömülmesi isteğini ise belediye reddetti.

Cesedinin bulunması ile bir nebze teselli bulan aile, ceset kalıntılarını genç kızın doğduğu şehir, ülkenin güneyindeki Aubenas’da bulunan Müslüman mezarlığına defnetme girişiminde ise beklenmedik engellemeyle karşılaştı.

 

 

Aubenas Belediyesi, aileye defin işlemlerinin yapılamayacağını söyledi. Buna sebep olarak da defin için, vefatın Aubenas'da gerçekleşmiş olması, ölen kişinin Aubenas’da yaşıyor olması ya da Aubenas'da aile mezarlığının bulunmasının şart koşulduğu bildirildi. Ancak vefat eden sonradan İslam’ı seçen genç kızın Müslüman mezarlığına defnedilebilmesi için bu şartların hiçbirini taşımadığı ileri sürüldü.

Belediyenin öne sürdüğü şartlara tepki gösteren genç kızın annesi Chantal Rehner, kızının Aubenas'da doğduğunu ve ömrünün büyük bir bölümünü bu şehirde geçirdiğini söyledi. Acılı kadın belediyenin tutumuna anlam veremediğini de kaydederken bu karar nedeniyle Belediye Başkanı'nın Müslümanlara karşı bir tutumunun olup olmadığı sorusunun da meşru hale geldiğini savundu. 

YORUMLAR 7
  • kafkasyalı 5 yıl önce Şikayet Et
    İşte sizlerin demokrasisi ağzınıza pelesenk ettiğiniz o demokrasi ayrımcılığı yasaklar ama sizde bu bilinç yok sebebi müslüman olması olmasın sakın
    Cevapla
  • TURGUT ÖZTAN 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Makamı cennet olsun. Müslüman mezarlığına gömülseydi daha iyidi ama asıl Müslüman olmuş olması çok daha önemli.
    Cevapla
  • Svobodno 5 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • alper 5 yıl önce Şikayet Et
    ne farkeder gömüldüğü yer .. Allah cc biliyor kulunu
    Cevapla
  • Zafer 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Böyle bir presedur var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ve Almanya'dan İsrail'e uyarı niteliğinde açıklama
Antalya'dan kahreden olay! Okuldan el ele çıkan iki kardeşi kaza ayırdı...