ABD'den Türkiye açıklaması: Siz muaf olacaksınız

ABD, İran yaptırımlarını devreye aldı. 50 İran bankası ve 700'den fazla İranlı yaptırım listesinde. ABD, Türkiye'nin de dahil olduğu 8 ülkeye İran'a yönelik yaptırım paketinde petrol ithalatı konusunda muafiyet tanıdı. Bu ülkelere 6 ay süre tanındı.

ABD'den Türkiye açıklaması: Siz muaf olacaksınız
ABD'den Türkiye açıklaması: Siz muaf olacaksınız
GİRİŞ 05.11.2018 17:36 GÜNCELLEME 05.11.2018 17:36
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran'a yönelik yaptırımlarla ilgili açıkladı. Pompeo, Türkiye'nin içerisinde bulunduğu 8 ülkenin petrol ambargosundan geçici olarak muaf tutulacağını açıkladı.

 

 

Dünya diken üstünde! Ruhani'den sert açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun açıklamalarından satırbaşları:

 

 

- Geldiğimden beri yaptırımlar uygulanmıştır bugün hızlandırılacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken bir şey var. İran'a yaptırımlar devam edecek ve cezalar da olacak. İran'la iş yapmak kötü sonuçlar doğuracaktır. 20'den fazla ülke zaten piyasadan 1 milyon varil azalttı. Mayıs'tan beri petrol gelirleri düştü. Bazı ülkelere muafiyet verdik. Bunlar Çin, Hindistan, Güney Kore, Türkiye, İtalya, Yunanistan, Japonya ve Tayvan.

ABD, 50 İran bankası ve 700'den fazla İranlıyı yaptırım listesine aldı. ABD, İran Havayolları ve 65 uçağı da yaptırım listesine dahil etti.

8 ÜLKEYE 6 AY SÜRE 

ABD petrol ithalatı konusunda 8 ülkeye 6 ay süreyle muafiyet tanıyacak. Söz konusu ülkeler bu süre içerisinde İran'la petrol ticaretlerin en alt seviyeye indirmeye çalışacak.  Altı ay sonra durum yeniden gözden geçirilecek.

ABD Hazine Bakanı Mnuchin'in açıklamaları:

- 400'den fazla şirket enerji ve gemicilik sektöründe hedef alındı. 250 kişi yaptırım listelerinde. Atom Enerji Organizasyonu da var. Bugüne kadar görülmemiş yaptırımlar oldu. ABD ekonomik baskısının İran üzerinde en yüksek seviyede olduğunu söyleyebilirim. İran rejimi artan bir finansal izolasyona maruz kalacak. Terör ve bölgesel kötü hareketleri var, bunların bırakılması gerekiyor.

YORUMLAR 82
  • ÜNAL 5 yıl önce Şikayet Et
    sen muaf tutsan veya tutmazsan ne yazar. zaten biz uymayacağız.sen türkiyenin bağımsız ülke olduğunu unutma.üstelik amerika dost bir ülke değil. terör üreten ve o teröristleri ülkelere saldırtan katil kalleş ve gangaster. haydut. ve soyguncu. ve talancı amerika. go home terrörist usa
    Cevapla
  • Aynı Taktik. 5 yıl önce Şikayet Et
    Parçala, sana şimdilik dokunmuyorum diyerek bir bir ez. BATININ TAKTİĞİ HİÇ DEĞİŞMİYOR, biz de 300 senedir yiyoruz.
    Cevapla
  • Hakannn 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu tarz bir açıklama bile hani hiç bir dayanağı olmadığı halde avrupaya ben sizin patronunuz um demek istedi bizdeki çatlak sesler değil bakalım. İngiliz fransiz alman ve Rusya en önemlisi rusya ve Rusya muaf ülkelerden de değil bakalım ne olacak rusya ses etmez ise o zaman oyun kuruldu demektir
    Cevapla
  • ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben ne deersem o olur . diyen bir ülke yıkılmak üzere olan bir ülkedir.
    Cevapla
  • Türk Milleti 5 yıl önce Şikayet Et
    Başka mahallenin kabadayısı için komşumuzu feda etmemeliyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı