Putin açık açık konuştu! ABD'ye büyük tehdit

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan çekilmesi kararına Moskova tarafından cevap verileceğini söyledi.

Putin açık açık konuştu! ABD'ye büyük tehdit
Putin açık açık konuştu! ABD'ye büyük tehdit
GİRİŞ 20.11.2018 14:22 GÜNCELLEME 20.11.2018 14:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Putin, Rusya Savunma Bakanlığı yöneticileriyle savunma sanayisinin gelişmesine yönelik toplantının açılışında yaptığı konuşmada, ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan çıkma kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

 

"BU YAPILAN CEVAPSIZ KALMAYACAK VE BIRAKILMAYACAK"

Rusya'nın anlaşmayla ilgili diyalog yürütmeye hazır olduğunu vurgulayan Putin, ABD'nin bu konuyu tüm sorumluluğuyla ele alacağını umduğunu ifade etti. Putin, "ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan çıkma kararı Moskova tarafından cevapsız kalmayacak ve bırakılmayacak" dedi. 

 

 

"HİPERSONİK SİLAHLARA SAHİBİZ"

ABD'nin anti-balistik füze anlaşmasından çekildiği dönemde de Rusya'nın gereken cevabı verdiğini hatırlatan Putin, artık Rusya'nın herhangi bir füze savunma sistemini aşabilecek hipersonik silahlara sahip olduğunu dile getirdi.

ABD ANLAŞMADAN ÇEKİLMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ile ülkesi arasında geçmişte imzalanan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan çekileceklerini duyurmuş, "Biz anlaşmada kalan taraf olduk ve anlaşmaya saygı gösterdik ancak Rusya ne yazık ki bu anlaşmaya saygı göstermedi. Bu nedenle anlaşmayı feshedeceğiz, anlaşmadan çekileceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

ABD ile bu ülkenin Avrupa ve Uzak Doğu'daki müttefiklerini korumayı amaçlayan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması, 1987'de Washington'da imzalanmıştı.

Anlaşma, Rusya ve ABD'nin menzili 300-3400 mil olan karadan atılan güdümlü füze almasını, üretmesini ya da test etmesini yasaklıyor. ABD, Rusya'yı sık sık bu anlaşmayı ihlal etmekle suçluyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • RUHİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bak arkadaş. Sayın Putin, Putin Reis vs vs. Şaşırmayın yahu. Bugüne kadar katlettikleri sivilin haddi hesabı yok bu Rusyanın. Bugün Rusya ve ABD arasında hiç bir fark yok. Sayın Erdoğan bunlarla siyaset dostluğu içinde ki yapılması gerekeni yapıyor fakat siz iyice uçmuşsunuz. Biz bir Müslüman olarak hiç bir kafire boyun eğmedik sempati duymadık ve duymamalıyız. Gereken yapılır o kadar! Yapmayın...
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayin putin yap silahlari rusyanin askerleriyiz bu sömürücülere haddini bildirecez
    Cevapla
  • Katil ABD 5 yıl önce Şikayet Et
    Putin reis şu terörist şeytan ABD’yi vur bu sayede tüm insanlık huzura kavuşur
    Cevapla
  • Ahmet Aytaç 5 yıl önce Şikayet Et
    Sevabına birri şu siyonist ABD yi vursa darma duman etse.Bunlar dünyanın başına bela hiçbir yerde huzur bırakmazlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele