CNN'den akılalmaz Filistin düşmanlığı!

ABD’nin CNN televizyon kanalı, Birleşmiş Milletler’de (BM) Filistin üzerine yaptığı bir konuşma sonrası yorumcusu Marc Lamont Hill’in görevine son verdi.

GİRİŞ 30.11.2018 09:12 GÜNCELLEME 30.11.2018 09:32
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Filistin’i ziyaret ettikten sonra BM’de konuşma yapan Marc Lamont Hill, CNN'deki işinden kovuldu.

 

 

CNN Basın Sözcüsü Barbara Levin, Lamont Hill’in neden kovulduğuna dair net bir açıklama yapmaktan kaçınarak, “Marc Lamont Hill artık CNN’de çalışmıyor” dedi.

BM’de yaptığı konuşmada Filistin halkının gündelik hayatta maruz kaldığı zorluklara dikkati çeken Lamont Hill, “Nehirden denize özgür Filistin” ifadesini kullanmıştı.

 

 

Marc Lamont Hill...

İsrail destekçisi gruplar, Lamont Hill’in öğretim görevlisi olarak çalıştığı Temple Üniversitesine ve CNN'e seslenerek Hill'in işine son verilmesi çağrısı yapmıştı.

Temple Üniversitesince yapılan açıklamada, “Lamont Hill’in BM’de yaptığı konuşmadaki sözleri sadece kendisini bağlamaktadır. Bir vatandaş olarak söylemiş olduğu sözler Anayasa tarafından korunmaktadır.” ifadeleri yer almıştı.

CNN’in ise baskılar sonrasında Lamont Hill'in işine son vermesi tepkilere yol açtı.

Lamont Hill, kendisine yönelik tepkiler sonrasında sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Filistin’in özgürlüğünü destekliyorum. Filistin’in kendisine dair kararları kendisinin vermesini destekliyorum. İsrail’in politikalarına ve yaptıklarına şiddetle karşıyım. Yahudi karşılığını, Yahudilerin öldürülmesini ya da konuşmamdan dolayı bana atfedilen benzeri sözleri desteklemiyorum. Bütün hayatımı bunlarla savaşarak geçirdim.”

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Özgürlük 5 yıl önce Şikayet Et
    Batının özgürlük anlayışı israile ve hiristiyanligi karşı olasın gerisi önemli değil tabiki buarda islâmî översen karşı oldugun göze çarpar ve atarlar.
    Cevapla
  • tayfaa 5 yıl önce Şikayet Et
    Alın size batının düşünce ve ifade özgürlüğü (!) gör bunu eyy chp !! Her gün kendi ülkenizi bu sözde özgürlere şikayet eden kemal efendi gör bunları
    Cevapla
  • Hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Kemal zaten bu adami isinden edenlerin adami.
    Cevapla
  • ugur Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Kemal zaten onlarin piyonu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı
Dünyada ilk 10'a girdiler! En güçlü ordu sıralamasında Türkiye sıralama atladı...