Skandal paylaşım! 'Kongreyi havaya uçurabilir'

ABD Temsilciler Meclisinin ilk kadın Müslüman üyelerinden Filistin asıllı Rashida Tlaib, kendisi için "Kongreyi havaya uçurabilir." açıklaması yapan Cumhuriyetçi yerel siyasetçiye tepki gösterdi.

Skandal paylaşım! 'Kongreyi havaya uçurabilir'
Skandal paylaşım! 'Kongreyi havaya uçurabilir'
GİRİŞ 16.01.2019 08:26 GÜNCELLEME 16.01.2019 08:26
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Tlaib, İslamofobik paylaşımı kamuoyunda yayılan Florida'da görevli Cumhuriyetçi yerel bir siyasetçiye Twitter hesabından yanıt verdi.

 

 

Kendisi hakkında, "O tehlikeli biri, onun Kongreyi havaya uçurması ve şehit olması beni şaşırtmazdı." ifadesini kullanan Cumhuriyetçi belediye komisyon üyesi Anabelle Lima-Taub'a tepki gösteren Tlaib, İslamofobik söylemlere dikkati çekti.

Tlaib, Lima-Taub'a hitaben, "Bu nefret içerikli Müslüman karşıtı söylem kendi kendine oluşmuyor, Başkan (Trump) bu söyleme sahip çıktı ve Cumhuriyetçiler de bununla gayet mutlular." açıklamasını yaptı.

 

 

Facebook hesabındaki paylaşımını kısa süre sonra silen Lima-Taub ise yerel medyada başlayıp ulusal medyaya yansıyan paylaşımı nedeniyle kendi partisi dahil birçok kesimden tepki topladı.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Florida Bölgesi de yazılı bir açıklama yaparak Anabelle Lima-Taub'u istifaya çağırdı.

Ocak ayı başında Kongrede yemin ederek resmen görevine başlayan Rashida Tlaib, ABDBaşkanı Donald Trump hakkında küfür niteliğinde ifadeler içeren bir açıklama yapmış ve bunun üzerine özellikle Cumhuriyetçi kesimlerin eleştirilerine maruz kalmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • BÜNYAMİN 5 yıl önce Şikayet Et
    alışın sionistler artık her yerde müslimanlarda var sizin zulmünüz varsa bizim Allahımız var
    Cevapla
  • nilo 5 yıl önce Şikayet Et
    ee bastakiler yahudi olca filistinli hemnde müslümani sevceklerini mi sandiniz ABD YAHUDILERIN ELINDE
    Cevapla
  • şahin yeniçeri 5 yıl önce Şikayet Et
    terörü müslüman ülkelere soktunuz insanları hem kendiniz hemde itleriniz olan örgüllere kestirdiniz kendi insanınızada onlar vahşi terörist dediniz siz ve sizin gibiler olmasa dünya çok daha güvenilir huzurlu bir gezegen olurdu islam düşmanları sizi
    Cevapla
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Yapacağı yoksada yapar
    Cevapla
  • Xye 5 yıl önce Şikayet Et
    Hic merak etmeyin lan o sizdende amerikanci!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…