Netanyahu gizli planını iki lidere sundu! Putin onay verdi, Trump...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Suriye krizinin çözümü" için ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir plan sunduğu belirtildi.

Netanyahu gizli planını iki lidere sundu! Putin onay verdi, Trump...
Netanyahu gizli planını iki lidere sundu! Putin onay verdi, Trump...
GİRİŞ 26.03.2019 17:18 GÜNCELLEME 26.03.2019 17:18
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İsrail basınında üst düzey bir İsrailli yetkiliye dayandırılan habere göre, Netanyahu, dün Beyaz Saray'da görüştüğü Trump'a Suriye krizinin çözümü için bir plan sundu.

 

 

Trump'ın plana ne cevap verdiğine ilişkin yorum yapmayan yetkili, Netanyahu'nun geçen ay Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya geldiği Putin'le de söz konusu planı paylaştığını dile getirdi.

İsrailli yetkili, Putin'in "ilgi duyduğunu" söylediği planda, İran'ın Suriye'den çıkarılmasının hedeflendiğini ifade etti.

 

 

Planın ayrıntılarına ilişkin daha fazla bilgi vermeyen yetkili, Suriye krizinin çözümü için İsrail, ABD ve Rusya arasında üçlü bir girişim olasılığı bulunduğunu sözlerine ekledi.

Başbakan Netanyahu da dahil olmak üzere İsrailli yetkililer, ülkelerinin Beşşar Esed rejimi ile sorunu olmadığını, İran'ın Suriye'deki varlığından rahatsız olduklarını sık sık dile getiriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    biz onların oyunlarına çomak soktuk bizden niye rahatsız olmuyorlar acaba?
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya’ya hic guvenilmez,halifeligin neden kaldirildigini simdi daha iyi anliyorum
    Cevapla
  • 57.Alay 5 yıl önce Şikayet Et
    İsrail fitne sokar.ingiliz amerikali kabul eder irani devreden cikarmaya ama iranin cikmasi demek Rusya ninda silinmesi anlamina geliyor.S400 ler konuslandigi anda Titkiyenin isgali tehditi azalir.buna dikkat.
    Cevapla
  • Dostacısı 5 yıl önce Şikayet Et
    beyler lütfengözümüzü açalım tek engel İran falan değil İran'ı bizi vurmak için aperatif olarak kullanacaklar bunu hala anlamadınız mı
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    bu köpek resmen sunu söylmek istemis yarin biz golan i ilan edersek iran ile savas mak zorunda kalabilirz onun icin iran suriyeden ciksin demis iran da zerre akil olsa pkk ypg hatta esed itine karsi her adimda türkiye nin yaninda olur yoksa böyle gidisle yakinda sira kendisine gelecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele