Netanyahu'dan Macron'a uyarı: Onunla görüşülmesi uygun değil!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın bölgede 'saldırganlığını artırdığını' iddia ederek, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a böylesi bir süreçte Ruhani ile görüşmenin 'doğru olmadığını' söyledi.

Netanyahu'dan Macron'a uyarı: Onunla görüşülmesi uygun değil!
Netanyahu'dan Macron'a uyarı: Onunla görüşülmesi uygun değil!
GİRİŞ 30.08.2019 19:56 GÜNCELLEME 30.08.2019 20:07
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Netanyahu ile Macron bölgesel gelişmeleri ele aldıkları telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

 

 

"İRAN İLE GÖRÜŞMEK İÇİN DOĞRU BİR ZAMAN DEĞİL" UYARISI

Fransa tarafının isteği üzerine yapıldığı belirtilen görüşmede, her türlü saldırıya karşı İsrail'in kendisini koruyacağını kaydeden Netanyahu, "Bölgede saldırganlığını artıran İran ile görüşmek için doğru bir zaman değil." ifadesini kullandı.

 

 

MACRON TRUMP'A "RUHANİ İLE GÖRÜŞÜN" DEMİŞTİ

Macron, Fransa'nın Biarritz kentinde gerçekleştirilen G7 Zirvesi'nin son gün oturumunun ardından ABD Başkanı Donald Trump ile ortak basın toplantısı düzenlemiş, burada yaptığı açıklamada, gelecek haftalarda Başkan Trump ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin görüşmesini istediğini belirterek, "Görüşmenin gerçekleşebilmesi ve anlaşma yapılabilmesi için şartları oluşturduk." demişti.

TRUMP OLUMLU SİNYAL VERMİŞTİ

Trump da Ruhani ile görüşme ihtimaline ilişkin "Koşullar doğru olursa tabii ki kabul ederim." ifadesini kullanmıştı.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani de Trump'ın açıklamasına, "Yaptırımları sona erdirmedikleri sürece İran-ABD ilişkileriyle ilgili hiçbir olumlu gelişmeye şahit olmayacağız." cevabını vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 29
  • kaşif 4 yıl önce Şikayet Et
    iran devriminin lideri Humeyni ihtilal olduğunda Fransadan İrana gelmişti. o gün bugün fransız şirketleri ülkenin her yerine çöreklenmiş. iran yollarında alman arabası göremezsiniz ama belki hiçbir ülkede olmayan sayıda peugeot marka araba vardır.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Kahin NOSTRADAMUS kehanetlerinde "-- Avrupa'da ilk iç karışıklıkların Fransa'da çıkacağını ve ülkenin Müslümanlar tarafından işgal edileceğini" okuduğumda şaşırmıştım. Ama şimdi şaşırmıyorum. Fransa sokaklarındaki "Geçmişteki Cezayir başta Afrikadaki soykırımları üzerine ve halen ülkesindeki sarı yelekliler eylemlerini bırakıp taa Ortadoğuya kafasını uzatan Fransa'nın başına daha çookkk gelecek var...
    Cevapla
  • Siyonistler 4 yıl önce Şikayet Et
    Netanyahunun kuyruklarısınız.İngiltereise 1. sırada.Dünyayı yönetenlerle birlikteler.Mağdur insanlar bu zulümden ne zaman kurtulacaklar.
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    İki mal
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    Sisi Selman ve Trump tan sonra Netanyahu ve Macron da aynen pozu verdi. Satanist gruh
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Time dergisinden Filistin kapağı!
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama