Pakistan Başbakanı Han ile Trump 'Taliban'ı görüştü

Pakistan Başbakanı Han ile ABD Başkanı Trump, telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede bölgesel konuları ve Taliban'ın serbest bıraktığı ABD'li ve Avustralyalı mahkumlar ele alındı.

Pakistan Başbakanı Han ile Trump 'Taliban'ı görüştü
Pakistan Başbakanı Han ile Trump 'Taliban'ı görüştü
GİRİŞ 21.11.2019 22:08 GÜNCELLEME 21.11.2019 22:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Pakistan Başbakanı İmran Han ile ABD Başkanı Donald Trump, yaptıkları telefon görüşmesinde bölgesel konuları ve Taliban'ın serbest bıraktığı ABD'li ve Avustralyalı mahkumları görüştü.

 

 

Pakistan Başbakanlığından yapılan açıklamada, iki liderin telefonla ikili ilişkileri ve bölgesel konuları ele aldığı belirtildi. 

Açıklamada, Pakistan Başbakanı ve ABD liderinin ayrıca Taliban'ın Afganistan'ın güneyinde tuttuğu ABD'li Kevin King ile Avustralyalı Timothy Weeks'in serbest bırakmasını da görüştüğü vurgulandı. 

 

 

Kabil'deki Amerikan Üniversitesinde öğretim görevlisi olan 2 mahkum, Ağustos 2016'dan bu yana Taliban'ın elinde bulunuyordu. İki profesör, Kabil'de kaçırılmıştı.

İki mahkumun serbest bırakılması Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin 3 sözde üst düzey Taliban üyesinin serbest bırakılacağını açıklamasının ardından gelmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Veli 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd irak suriye ve sonra irandan sonra pakistanla iş başında
    Cevapla
  • Deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimin eli kimin cebinde belli değil!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı