Bir ülke daha karıştı! Soğaka çıkma yasağı ilan edildi

Kolombiya’nın başkentinde başlayan gösterilerde tansiyonun yükselmesinin ardından ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Ülkeyi saran gösterilerde en az 3 kişi hayatını kaybetti 100'den fazla kişi de yaralandı. Hükümet, genel grev nedeniyle dün tüm kara ve deniz sınırlarını geçici süreliğine kapatmıştı. Devlet başkanı Ivan Duque ise hükümetin sosyal ve siyasi kesimlerle diyalog masasına oturacağını açıkladı.

GİRİŞ 23.11.2019 20:41 GÜNCELLEME 23.11.2019 20:48
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Kolombiya'da başkenti Bogota’da şiddet olaylarının artması üzerine hükümet sokağa çıkma yasağı ilan etti.

 

Bogota'daki son gösterilerde güvenlik güçleri kalabalığa gözyaşartıcı gazla müdahale etti. Yaşanan olaylarda bazı eylemciler geçici olarak yolları kapadı.



Başkentin bazı noktalarında yağma olaylarının da yaşandığı belirtildi. Devlet başkanı Ivan Duque ise hükümetin sosyal ve siyasi kesimlerle diyalog masasına oturacağını açıkladı.



ÖLÜM HABERLERİ GELİYOR

Kolombiya'da çeşitli sektörlerin genel grev kararı almasının ardından binlerce kişinin katıldığı hükümet karşıtı protestolarda, 3 kişi öldü, 122 kişi yaralandı.



Ülke basınında çıkan haberlere göre, işçi sendikaları, öğrenci grupları, çeşitli yerli topluluklar ve yüzlerce STK'nin çağrısıyla alınan genel grev kararının ardından başkent Bogota başta olmak üzere birçok şehirde hükümet karşıtı protestolar düzenlendi. Dün başlayan gösterilere katılanlar, Devlet Başkanı Ivan Duque hükümetini protesto etti.



ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Hükümet, genel grev nedeniyle dün tüm kara ve deniz sınırlarını geçici süreliğine kapatmıştı. Ülkede geçen yıl birkaç ay süren ve zaman zaman şiddete dönüşen gösterilerde 8 kişi yaralanmış, 65 kişi gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR 30
  • Batı Karadeniz 4 yıl önce Şikayet Et
    Diğer Müslüman ülkelerde olduğu gibi buda ameriga ve israilin kışkırtmasıdır.. Müslümanların birlik olmasından korktukları için bu tarz olayları çıkarıyorlar
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kolombiya zaten abdnin yönetimi altında değil mi, daha ne karışıklığı?
    Cevapla
  • Zait 4 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun abede abe ve işbirlikçi cehape hdpkk zihniyeti
    Cevapla
  • Şimşek 4 yıl önce Şikayet Et
    Latin Amerika Baharı Başladı!
    Cevapla
  • çaldıran 4 yıl önce Şikayet Et
    kim Venezuela ya düşmanlık yaptı ise birer birer gidiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!