Esad rejiminden bir alçak saldırı daha! Türkiye sınırına geldiler

Beşşar Esed rejimi, İdlib'deki bombardımanından kaçan sivilleri taşıyan aracı hedef aldı. Hava saldırısında, araçtaki 7 sivil yaşamını yitirdi. Esed rejimi güçleri ve Rusya'nın İdlib'e saldırıları nedeniyle son bir haftada 151 bin sivil daha Türkiye sınırı yakınlarına göç etti.

GİRİŞ 03.02.2020 11:30 GÜNCELLEME 03.02.2020 13:14
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Esed rejiminin hava ve kara saldırılarından kaçarak güvenli bölgelere göç eden aile, göç yolunda hava saldırılarına maruz kaldı. Muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, Halep'in batı kırsalındaki Rehhal bölgesinde saldırılardan kaçan sivil araç, Esed rejimi uçaklarınca hedef alındı. Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından alınan bilgiye göre, araçta yer alan 3'ü çocuk, 3'ü kadın toplam 7 sivil hayatını kaybetti.

 

GÖÇ DEVAM EDİYOR

Öte yandan Esed rejimi güçleri ve Rusya'nın İdlib'e saldırıları nedeniyle son bir haftada 151 bin sivil daha Türkiye sınırı yakınlarına göç etti.

 

 

ANLAŞMALARA UYMADILAR

Türkiye, Rusya ve İran'ın katıldığı 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında, İdlib ili ve komşu illerin (Lazkiye, Hama ve Halep vilayetleri) bazı bölgeleri, Humus ilinin kuzeyi, başkent Şam'daki Doğu Guta ile ülkenin güney bölgeleri (Dera ve Kuneytra vilayetleri) olmak üzere 4 "gerginliği azaltma bölgesi" oluşturuldu.

Ancak rejim ve İran destekli teröristler, ateşkes ilan edilerek durumun muhafaza edilmesinin kararlaştırıldığı 4 bölgeden İdlib hariç kalanları, Rusya'nın hava desteği ile ele geçirdi. Saldırılardan kaçan yüz binlerce sivil, kuzeyde Türkiye sınırına yakın kesimlere göç etti.

Rusya'nın, Türkiye'yle 17 Eylül 2018'de vardığı Soçi mutabakatından bir süre sonra da saldırılar devam etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 44
  • Sura kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye sorunu sadece Türkiyenin sorunu degildir.suriyedeki göçmen sorunu tüm ülkelerin sorunudur. Avrupa kapilarini acilsin desek acamayiz çünkü avrupanin parasini kabul ettik.hata hata sonuc bu işte.
    Cevapla
  • Sura kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    8şehidimiz var biz türkiye olarak ve haklı olarak idlibe girmeliyiz sehitlerimizin kanini yerden kaldirmak icin.Türkiye ile Suriyenin karşı karşıya gelmesi kimin işine yarar?tabiki rusya abd nin. Putin görülüyorki filistin isgalinde trump ı kendine örnek almıs. Biz Türkiye olarak Suriyenin toprak bütünlügünü korurken Rusya Suriyeyi bölme peşinde. Hata bizdede var barıs pinarı harekatini kesmemeliydik.
    Cevapla
  • ben 4 yıl önce Şikayet Et
    bu işin tek sorumlusu hain ve ikiyüzlü Rusya dır
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğru yazmışsın aynen öyle
    Cevapla
  • müftü 4 yıl önce Şikayet Et
    esed rusya ve abd emriyle turkiyeyi savaşa sokmaya çalışıyor
    Cevapla
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Savaştan korksaydık cephede değil, depremde yatağımızda can verirdik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü