Özbek ve Kazak liderlerden hoşlanmıyormuş

Wikileaks'te yayımlanan belgelere göre, ABD'nin Aşkabat Büyükelçiliğinden gönderilen bir yazıda, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un Özbek ve Kazak liderlerden hoşlanmadığı belirtiliyor.

Özbek ve Kazak liderlerden hoşlanmıyormuş
Özbek ve Kazak liderlerden hoşlanmıyormuş
GİRİŞ 02.12.2010 17:39 GÜNCELLEME 02.12.2010 17:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

18 Aralık 2009'da Maslahatgüzar Sylvia Reed Curan tarafından gönderilen yazıda, bununla birlikte Türkmen liderin kendisini Çin'e yakın hissettiği kaydediliyor.

Gizli yazıda, Berdimuhammedov'un Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov ile Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'den hazzetmediği de belirtiliyor.

Curran, Berdimuhemmedov'un bu tutumunun muhtemelen "hoşlanıp hoşlanmamak"tan çok, ülkelere, kendisine ve ülkesine fayda sağlayıp sağlayamayacağı açısından bakmasından kaynaklandığı yorumunu yapıyor.

Berdimuhammedov'un "kibirli", "şüpheci", "katı", "çok muhafazakar", "pek parlak olmayan" gibi ifadelerle nitendirildiği gizli yazıda, Türkmen lider hakkındaki bu analizin kaynağındansa bahsedilmiyor.

Guardian gazetesinin haberine göre, Amerikalı diplomat yazıda, kendisinin birçok kişiye şüpheyle baktığını, kendisinden daha akıllı kişilerden hoşlanmadığı da belirtiyor.

Berdimuhamedov'un iki eşinin bulunduğu belirtilen yazıda, Devlet Başkanının Rus doğalgaz şirketi İtera'dan 60 milyon avroluk bir yatı "hediye" olarak aldığı da iddia ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • whitefox 13 yıl önce Şikayet Et
    türkmenistan... 3-4 yıl kaldım..berdimuhammedov iyidir..makul adamdır..özbeklerle bazı sıkıntıları vardı ama birazda berdimuhammedovun gayretleriyle çözdüler..kazaklarla hiçbir sorunları olmaz..nitelemelerde geçen pek parlak olmayan ifadesi yanlıştır..tam tersi icraatçı ve vizyon sahibidir..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı