Mısır'da avukatlar polis merkezini kuşattı

Mısır'da, bir grup avukat, meslektaşlarının Kahire'nin doğusunda bulunan bir polis merkezinde emniyet güçlerince dövülmesini protesto etmek amacıyla polis merkezini kuşattı.

Mısır'da avukatlar polis merkezini kuşattı
Mısır'da avukatlar polis merkezini kuşattı
GİRİŞ 06.07.2012 22:32 GÜNCELLEME 06.07.2012 22:32

 Gösteri sırasında karşılıklı olarak ateş açıldığı bildirildi.

Polis merkezini kuşatan göstericilerle polis arasında yaklaşık 6 saat süren çatışmada, ateşli silahlar ve taşlar da kullanıldı. Avukatların eylemine bazı tutuklu yakınları da destek verdi. Eylemciler polis merkezine yakın ana yolları barikatlarla kapattı.

Çatışmada, 7 polis memuru ve 7 avukat yaralandı. Emniyet kaynaklarına göre, eylemciler yaralı polisleri almaya gelen ambulansların geçişine bir süre izin vermedi.

Polis aleyhine slogan atan avukatlar, emniyet görevlilerinin tümünün dışarı çıkmasına izin vermedi, polis merkezinin girişini çadır kurarak işgal etti.

Olay hakkında soruşturma başlatan savcılık, tarafları dinledikten sonra hastane raporlarını incelemeye aldı.

Olayı, ''avukatlara saldırı'' olarak değerlendiren Mısır Barosu Başkanı Samih Aşur, krizi görüşmek üzere toplantı çağrısı yaptı.

Eylemci avukatlardan Mustafa Kat, olayın, dün sabah bir meslektaşının hapishanedeki müvekkiline ait bazı özel evrakı istemesinin ardından polislerin hakaretlerde bulunması üzerine başladığını bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!