İslam karşıtı heykeltraşa ezan şoku!

İsveçli ressam ve heykeltraş Lars Vilks'in kule şeklinde yaptığı bir heykelinden gelen sesler duyanları şoka soktu. İslam karşıtlığıyla bilinen sanatçının eserinden ezan sesi yükseldi.

GİRİŞ 15.10.2012 12:01 GÜNCELLEME 15.10.2012 15:07
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İsveç'in güneyinde bulunan Skone bölgesindeki doğal güzellikler içinde yer alan ve deniz kenarında bulunan Kullaberg'de Lars Vilks tarafından tahtadan yapılan 25 metre yükseklikteki NİMİS kulesi, kimliği belirsiz kişiler tarafından ezanın okunduğu minareye dönüştürüldü.

İsveç Radyosu'nun haberine göre, kimliklerini açıklamayan, ''İfade Özgürlüğünün Ruhu'' olarak kendilerini adlandıran bir grup sanatçı, video paylaşım sitesi youtube'a koydukları görüntülerde, kulenin en tepesine yerleştirdikleri düzenek sayesinde, ezanın okunmasını sağlıyor.

Kuleye yerleştirdiği ses düzeni sayesinde bölgedekilere ezanı dinleten kimliği belirsiz kişi, görüntülerde, ''Çokkültürlü bir toplumda herkesin inanç ve düşüncesine saygılı olunmalı'' ifadelerini kullanıyor.

Videoyu seyreden Lars Vilks ise, uygulamanın ve düşüncenin çok zekice ve iyi olduğunu söyleyerek, ses düzenini kuleden sökmeyi düşünmediğini, bu projenin kalıcı olabileceğini söyledi.

Lars Vilks, yaptığı heykel ve çizdiği karikatürler ile İslam dünyasının tepkisini çekmişti. Vilks'in aldığı ölüm tehditleri sebebiyle polis koruması altında olduğu belirtiliyor.

Vilks'in NİMİS adlı heykelini ise 1982 yılında inşa ettiği bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Hiçkimse 11 yıl önce Şikayet Et
    zekice bir eylem .müslüman böyle tepki koymalı.. saldırgan bir barbar yığını görünüsü vererek değil, tamda onların istediği gibi davranarak değil. bu örnekte olduğu gibi planlı ve zekice eylemlerle..
    Cevapla
  • serkan saymaz 11 yıl önce Şikayet Et
    korkunu ecele faydasi yok.... şimdi seni tehtid edenler bu uygulamadan dolayı peşini bırakırlar diyemi düşünüyorsun.... bu fani dünyada ötün siz. .. öbür dünyada ne yapacaksin bilmem..
    Cevapla
  • semih öztürk 11 yıl önce Şikayet Et
    ...... zaman alacak intikamımı
    Cevapla
  • mesutt 11 yıl önce Şikayet Et
    duydu ınanmadı... yarın hesap gununde ben bu çağrıyı hıc duymadım dıyemezsın..
    Cevapla
  • sen yilmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    zekice bir protesto !. hak ararken de akıllı davranmak buna denir. çoğu zaman haklıyken, hak arama biçimimiz sebebiyle haksız duruma düşen bizlere güzel bir ders. çok harika bir zeka oyunu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Benim verilerimle ne olacak?' demeyin! Uzman isim 2016'daki çarpıcı olayı hatırlattı!
Ters yönde giden otobüs katliama davetiye çıkardı! Motosikletli sürücü kıl payı kurtuldu