Orhan Kemal'e 100. yılda önemli hediye

Adana'daki Çukurova Belediyesi, yapımı tamamlanan kültür merkezine Orhan Kemal'in adını verdi.

Orhan Kemal'e 100. yılda önemli hediye
Orhan Kemal'e 100. yılda önemli hediye
GİRİŞ 09.09.2014 14:58 GÜNCELLEME 09.09.2014 14:58

Çukurova Belediyesi, yapımı tamamlanan kültür merkezine doğumunun 100. yılı dolayısıyla Türk edebiyatının usta yazarlarından Orhan Kemal'in adını verdi.

Belediye Başkanı Soner Çetin, Orhan Kemal'in oğulları Nazım ve Işık Öğütçü'yle düzenlediği basın toplantısında, seçimler öncesi Çukurova'yı bir kültür sanat merkezi haline getirme sözü verdiğini belirterek, bu amaç doğrultusunda çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Orhan Kemal'i unutturmamak için kültür merkezine ünlü yazarın adını verdiklerini anlatan Çetin, "Belediye olarak sadece aramızdan giden değerlerimize değil, yaşayan değerlerimize de sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü de Çukurova'dan çok önemli sanatçılar yetiştiğini dile getirerek, "Bu sanatçılarımıza sahip çıkmak, geleceğe bırakabileceğimiz en büyük mirastır. 37 yılını bu topraklarda geçiren babam, bu toprakların hikayesini anlattı herkese. 56 yıllık yaşamına 55 kitap sığdırdı ve bu kitaplar 19 ülkede yayınlandı. Bu gerçekten büyük bir onur" diye konuştu.

Büyük oğlu Nazım Öğütçü ise bir kültür deposu olan Adana'ya böyle bir merkezin kazandırılmasının kendisini mutlu ettiğini belirtti.

Bu tür merkezler ve etkinlikler sayesinde yeni Orhan Kemallerin yetişeceğine inancının tam olduğunu dile getiren Öğütçü, ailesi olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu