Öğretmen ekstra 1000 TL ücret alacak

Dershanelerin yerini alacak olan okullardaki takviye kursları öğretmenin yüzünü güldürecek.

Öğretmen ekstra 1000 TL ücret alacak
Öğretmen ekstra 1000 TL ücret alacak
GİRİŞ 31.10.2014 06:22 GÜNCELLEME 31.10.2014 06:22
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Safure Cantürk'ün haberi

Aylık 19 saat takviye kurs veren öğretmene bin TL ek ücret gelecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından talimat verilen öğretmene ek ders ücreti için, Maliye çalışma başlattı.

MALİYE'YE TEKLİF EDİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileri, dershanelerin kapatılması kararının alınmasının ardından öğrencilerin takviye ders uygulaması için okullarda ücretsiz kurs uygulamasının planlandığını ve öğretmenlere de bu kurslara gelmelerine teşvik edecek bir ücret verilmesine karar verildiğini söyledi. Öğretmenlerin bütün eğitim-öğretim dönemi boyunca hafta sonu okullarda çalışmaları için mevcut ek ders ücretinin 8 TL olduğunu ve bunun öğretmenlere cazip gelmediğini belirten Bakanlık yetkilileri, "Biz öğretmene ayda en az 750- bin TL arasında ek ders ücreti verilmesini istiyoruz" dedi.

19 SAAT DERS İMKANI

Ek ders ücretinin sadece takviye kurslarına katılan öğretmenleri mi yoksa hafta içi diğer derslere de giren tüm öğretmenleri mi kapsayacağı ise henüz netlik kazanmadı. Maliye, MEB'in teklifini kabul ederse, hafta sonları ve ders dışı saatlerde ek ders verecek öğretmene aylık bin TL'ye varan ek gelir gelecek. Karı-koca öğretmen olan ailelerin ise bütçelerine aylık 2 bin TL'ye yakın katkı gelmesi bekleniyor. Öğretmenler, toplam 40 saate kadar ders verebilecek. Böylece okulda haftada 21 saat derse giren bir öğretmen, 19 saat de takviye kursunda ders verebilecek. 

Takvim

YORUMLAR 85
  • egitici 9 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle okul kurslari tutmaz23 yillik öğretmenim.benim lisemde çoğu öğretmen Sinav testlerini çözmeyi bilmiyor.üstelik bahsettiğim okul ankara merkezde. Ayrıca öğretmenler kendi cocuklarini neden tersanelerin yerini alan temel liselere gönderiyorlar. Madem
    Cevapla
  • erdogan 9 yıl önce Şikayet Et
    Tuba.Biz kendimizi doktorla kiyaslamiyoruz.lutfen sende bizle kiyaslama lise yasa uyduruk bir 2 yil okumadik.buralara gelene kasar alnimizin derisi catladi.ustelik sen mesainde yatis yaparken biz bos dersimizde fotokopiydi taziliydi ugrasiyoruz.okuldanda 4.5
    Cevapla
  • TEOMAN 9 yıl önce Şikayet Et
    ÖĞRETMENE LAF ATANLAR Bİ ÇOCUĞUNUZA SAHİP ÇIKAMIYOSUNUZ, ÖĞRETMEN HER GÜN YÜZLERCE ÇOCUKLA UĞRAŞIYOR KOLAY MI SANIYOSUNUZ ÇOCUKLA UĞRAŞMAYI. ÖĞRETMEN SADECE DERS ANLATSA ZATEN ÖĞRETMENİN SESİ ÇIKMAZ. OKULLARA DOLDURDULAR İPSİZ SAPSIZ UYUŞTURUCU BAĞIMLISI AYYAŞLARI ÖĞRETMEN ONLARLA UĞRAŞSIN.
    Cevapla
  • komik 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir öğretmenim.Öğretmenlik hakkında hiç bir fikri olmadan asparagas haberlerle butun öğretmenleri zan altında bırakan, bir tane kötü emsalden butun bir camia hakkında yorum yapan hiç kimseye hakkım helal değildir.
    Cevapla
  • Yiğiter 9 yıl önce Şikayet Et
    10 yıldır dağlardayım. Ne kursu? Ne parası? Ayrıca gurbetteyiz o laf atan memurların çoğunun aksine. Biri de sınav görevlerinden bahsetmiş. Kim kaybetmiş...Her ay 400 liralık gaz yaktım geçen sene köye gitmek için. Ama sandık görevini bana değil de orman memurlarına verdiler...:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim