Mezun oldukları okulda şimdi öğretmenler

Kastamonu'nun 125 yıllık tarihi Abdurrahmanpaşa Lisesi'nden çeşitli tarihlerde mezun olan 11 öğrenci, şimdi aynı okulda öğretmen olarak görev yapıyor.

Mezun oldukları okulda şimdi öğretmenler
Mezun oldukları okulda şimdi öğretmenler
GİRİŞ 24.11.2005 17:04 GÜNCELLEME 24.11.2005 17:04

Osmanlı Dönemi'nde Kastamonu'da Valilik yapan Abdurrahmanpaşa tarafından 1880 yılında yaptırılan tarihi Abdurrahmanpaşa Lisesi, bugüne kadar çok sayıda mezun verdi. Türk Edebiyatı'nın ünlü isimlerinden Rıfat Ilgaz'ın da mezun olduğu ve daha sonra öğretmenlik yaptığı Abdurrahmanpaşa Lisesi'nde geçen olaylardan esinlenerek "Hababam Sınıfı"nı kaleme aldığı belirtiliyor.

Edinilen bilgiye göre, Abdurrahmanpaşa Lisesi'nde görev yapan toplam 42 öğretmenden 11'i şu anda mezun oldukları okulda görev yapıyor. Abdurrahmanpaşa Lisesi'nden 1962 yılında mezun olan İsmail Dönmez, Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü'nden 1967 yılında mezun oldu. Dönmez, aynı yıl mezun olduğu lise olan Abdurrahmanpaşa Lisesi'nde Beden Eğitimi öğretmeni olarak göreve başladı. Dönmez, 1976 yılında da aynı okulda müdür olarak görevlendirildi. Dönmez o tarihten bu yana kesintisiz olarak 29 yıldır aynı okulda müdürlük görevini sürdürüyor.

-ÖĞRENCİYDİLER, MESAİ ARKADAŞI OLDULAR...-

Abdurrahmanpaşa Lisesi'nde şu anda görev yapan Tarih Öğretmeni Orhan Sancaktaroğlu 1991 yılında, Biyoloji Öğretmeni Filiz Güngör 1982 yılında, Müzik Öğretmeni Mine Hancı 1987 yılında, Matematik Öğretmeni Seçil Tozan 1994 yılında, Edebiyat Öğretmeni Nahide Aynur 1996 yılında, Felsefe Öğretmeni Sevgi Voçhan 1993 yılında, Resim Öğretmeni Özlem Günsal 1992 yılında, Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Önder 1993 yılında mezun olarak çeşitli tarihlerde aynı okulda göreve başladılar.

Okuldan 1999 yılında 364 numarayla diplomasını alan Aslıhan Horozoğlu ise okula yeni katılan en genç öğretmenlerden... Horozoğlu, 2003 yılından itibaren bir zamanlar öğretmeni olan hocalarıyla şu anda mesai arkadaşlığı yapıyor. İngilizce Öğretmeni Ali Rıza Yılmaz ise okulun müdürden sonra en eski ikinci öğretmeni olarak 1978 yılında 34 numarayla Abdurrahmanpaşa Lisesi'nden mezun oldu. 1989 yılından bu yana okulda görev yapan Yılmaz, aynı zamanda şu anda mesai arkadaşı olan 7 öğretmenin derslerine girdi.

-"ÖĞRENCİLERİMLE GURUR DUYUYORUM..."

- Abdurrahmanpaşa Lisesi'nde 29 yıldır müdür olarak görev yapan İsmail Dönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu ana kadar 4 bin öğrenci mezun ettiğini ve bu öğrencilerinin hepsiyle gurur duyduğunu ifade etti. Bir zamanlar öğrencisi olanlarla şu anda mesai arkadaşı olduğunu belirten Dönmez, şöyle konuştu: "Öğrencilerim, okulda öğretmen olmalarına rağmen hala beni 'o eski müdürleri olarak görüyorlar. Ancak aramızda saygı ve sevgi bugüne kadar hep var oldu.

Allah sağlık verdiği sürece yaş haddinden emekli oluncaya kadar öğrencilerimle birlikte olmak istiyorum. Öğrencilerimin bir yerlere gelmesi beni dünyanın en mutlu insanı yapıyor. Kastamonu'da Abdurrahmanpaşa Liseli olmak bir ayrıcalıktır. Bizde bu ayrıcalıklı eğitim yuvasında görev yapmaktan mutluluk duymaktayız."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!