Demirtaş'ın rektörü tehdidine tepki yağıyor

HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın Bingöl Üniversitesi rektörünü tehdit etmesine Bingöl Üniversitesi Eğitim BİR-SEN şubesinden tepki geldi.

Demirtaş'ın rektörü tehdidine tepki yağıyor
Demirtaş'ın rektörü tehdidine tepki yağıyor
GİRİŞ 06.03.2015 17:00 GÜNCELLEME 06.03.2015 17:00
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz Salı günü grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konuşmasında Bingöl Üniversitesi Rektörü'nün hedef alarak şu açıklamayı yapmıştı;

"Buradan Bingöl Üniversitesi rektörüne sesleniyorum, haddini bilmeye davet ediyorum. O öğrencilere kalkan eller kırılır, bunu bilmesini istiyorum.Oradaki faşizan uygulamaların derhal sonlandırılması lazım. Özellikle Bingöl'den bazı sivil çetelerle, faşist gruplarla üniversitede toplantı yapan akademisyenler.. Öğrencilere saldırmak için plan yapan akademisyenler.. Rektörle adeta bir çete halinde çalışan, dışarıdan gelip üniversiteye saldıran faşist grupları örgütleyenler.. Haberdar değiliz zannetmeyin"

Bu açıklama sonrası Demirtaş'a eğitim camiasından arka arkaya tpekiler gelmiş, Demirtaş'ı sorumsuzlukla suçlamışlardı.

Demirtaş'a bir tepki de bugün Bingöl Üniversitesi Eğitim Bir-Sen şubesinden geldi.

Açıklamada şöyle denildi;

Son günlerde üniversitemizin kamuoyunda sıkça gündeme gelmesine ve siyasi kısır çekişmelerin merkezi haline getirilmek istenmesine bizler Eğitim-BİR-SEN üniversite şubesi olarak şiddetle karşıyız. Üniversitelerde şiddet ve kavganın ön plana çıkmasını, üniversitemizin isminin bu tür olaylarla birlikte anılmasını kurumumuza ve en önemlisi de huzur ve asayiş limanı olan Bingöl’ümüze yapılmış bir haksızlık olarak görüyoruz.

Bizler Eğitim BİR-SEN Bingöl Üniversite şubesi olarak Eğitim-Öğretimin daha sağlıklı yürütülmesi ve kardeşlik ortamının hâkim olması için çaba gösterilmesini, siyasi kısır çekişmelerin; tehdit, hakaret ve kavga ortamının son bulmasını arzu ediyoruz. Çeşitli çevrelerin kışkırtma girişimlerini, sosyal medya veya basın yoluyla kişilerin tehdit edilmesini kınıyoruz. 

Üniversitemizde şimdiye kadar herhangi tatsız bir olayın yaşanmamış olması bazı art niyetli kişileri rahatsız ettiği için, fitne odaklarıyla huzur ortamını bozmaya yönelik beyan ve tutumları öğrencilerimizi kendi emellerine alet etme gayretleridir. Öğrencilerimizi bu oyunlara gelmemesi için kardeşçe yaşamanın bize yakıştığını, hep birlikte oyun bozucuların oyununu bozmaya davet ediyoruz. Herhangi bir öğrencimizin en ufak bir sıkıntı yaşaması bizleri üzeceği için, yerlerinin okul ve eğitim olduğunu hatırlatır, bir an evvel bu gerginliğin sona erdirilmesini arzu ediyoruz. Herkesin yanlış gördüğü bir haksızlığa karşı tepki göstermesi demokratik bir hak olduğu halde, bu tepkiyi gösterirken başkasının canına ve malına zarar verilirse bu, demokratik bir tepki olmaktan çıkıp hak ihlali olur. Tabiki varsa suç işleyen ve huzuru bozan kişiler onların da yargı önünde hesap vereceklerini belirtmek isteriz. 

Konuyla ilgili olarak 5 Mart 2015 tarihinde Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı bir basın açıklaması yaparak bazı çevrelerce art niyetli olarak işlenmesine cevap vermiştir. 
Basına ve Kamuoyuna Saygıyla Sunarız.

EĞİTİM BİR-SEN BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ŞUBESİ 

YORUMLAR 10
  • ayse 9 yıl önce Şikayet Et
    Bulundugu mevkıye hıc yakısmayan sorumsuz bır adam.......
    Cevapla
  • alanya 9 yıl önce Şikayet Et
    evet ayse hakli, bende duydum, oyle bir rektormus.
    Cevapla
  • Hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim Bir sen varsın...............
    Cevapla
  • zeynep 9 yıl önce Şikayet Et
    Demirtaş doğru söylüyor. Bingöllülerde ayrımcılık yok ama dışardan faşistler gelip ayrımcılık yapıp ortalığı karıştırıyorlar.
    Cevapla
  • GERÇEKLER 9 yıl önce Şikayet Et
    Demirtaş gerçekleri söylüyor rektörü akp atıyor diye mi zorunuza gidiyor bu söylemler,Zaten Demirtaş haksız yere bu tür ithamlarda bulunmaz olayın için gerçeklik varsa Demirtaş vardır.Olayın için yandaşlık varsa akp vardır olayın içinde ırkçılık varsa mhp vardır olayın için hiçbir şey yoksa chp vardır
    Cevapla
  • Cengizhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Bölücü PKK nın sözcüsü Selahattini biz iyi tanırız..
    Cevapla
  • Cengizhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Naparsın Selahattin, yine teröristlerini sokağa çıkmaya mı çağırırsın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı
Filistin'in BM üyeliği onaylandı