İTÜ'nün 'Ragıp Devres Ödülleri' sahiplerini buldu

İTÜ, okula en yüksek puanla giren 200 öğrenci içinde en çok öğrencisi bulunan liselere ve bu liselerin öğretmenlerine verilen geleneksel 'Ragıp Devres Ödülleri' sahiplerini buldu.

İTÜ'nün 'Ragıp Devres Ödülleri' sahiplerini buldu
İTÜ'nün 'Ragıp Devres Ödülleri' sahiplerini buldu
GİRİŞ 25.11.2008 17:17 GÜNCELLEME 25.11.2008 17:17

İstanbul Teknik Üniversitesinin (İTÜ), okula en yüksek puanla giren 200 öğrenci içinde en çok öğrencisi bulunan liselere ve bu liselerin fizik, kimya, biyoloji ve matematik öğretmenlerine verilen geleneksel ''Ragıp Devres Ödülleri'' sahiplerini buldu.

İTÜ'den yapılan açıklamaya göre, nitelikli eğitim ve öğretimin temeli olan öğretmenlerin ödüllendirilmesi amacıyla verilen ''Ragıp Devres Ödülü'' kapsamında 2008-2009 eğitim-öğretim yılında İTÜ'de en yüksek puanla 200 öğrenci arasında en çok öğrencisi bulunan ''Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi'' ile üniversiteye en çok öğrenci gönderen ''Kadıköy Anadolu Lisesi'' birer bilgisayarla ödüllendirilecek.

Matematik, kimya, biyoloji ve fizik öğretmenlerine verilen para ödülünü, Kabataş Lisesi'nin matematik öğretmeni Hasan Canbulut, fizik öğretmeni Cumhur Işın, biyoloji öğretmeni Kadriye Karabulut alacak. Kimya dalında ödül ise Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi'nin öğretmeni Gökşin Sumra'ya verilecek.

1922 İTÜ mezunu yüksek mühendis Ragıp Devres'in girişimiyle 1949 yılında başlatılan ve bugüne kadar devam eden ''Ragıp Devres Ödülü'', yarın akşam İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri