280 bin öğretmenin zorunluluğu sona eriyor

İLKSAN’a (İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Sandığı) zorunlu üyelik kalkacak.

280 bin öğretmenin zorunluluğu sona eriyor
280 bin öğretmenin zorunluluğu sona eriyor
GİRİŞ 16.05.2012 09:35 GÜNCELLEME 16.05.2012 18:05
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

280 bin sınıf öğretmenin yılda ortalama 321 lira ödediği sandığa üyelikte ‘gönüllülük’ esas olacak.
 
Hükümet, eğitim sendikalarının İLKSAN’a zorunlu üyelik şartının kaldırılması talebini kabul etti. Konfederasyonların toplu sözleşme masasına getirdiği zorunlu üyelik yerine ‘gönüllülük’ esası getirilecek. Orta ve lise öğretmenlerine de İLKSAN’a üye olma yolu açılacak.
 
Memurlar ile hükümet arasında yürüyen toplu sözleşme masasına İlksan’a üyelik konusu da geldi. Hükümetle anlaşılması durumunda sandığa üyelik zorunlu olmaktan çıkacak. İlkokul öğretmenlerinin yanı sıra orta okul ve lise öğretmenlerine de üyelik yolunu açacak yasal değişiklik yapılacak.
 
280 BİN ÜYESİ, 90 MİLYON GELİRİ VAR
 
Yaklaşık 280 bin sınıf öğretmeninin üye olduğu İLKSAN’ın yıllık aidat geliri toplamı 90 milyon lira. Her bir öğretmenin maaşının yüzde 2’si zorunlu olarak İLKSAN’a kesiliyor. Bu da ortalama olarak her bir öğretmen maaşından ayda 27 lira, yılda ise 321 liralık kesinti anlamına geliyor.
 
İLKSAN üyesi bir öğretmen emekli olduğunda İLKSAN’a yatırdığı parayı yüzde 150 fazlasıyla alıyor. Sandık ayrıca maluliyet durumunda emeklilik haklarını veriyor. Evlilik, şehitlik, doğal afet, ölüm durumlarında da üyesine ödeme yapıyor. Ayrıca piyasa faizinin altında faiz oranlarıyla üyelerine 48 aya kadar kredi kullandırıyor.
 
Sandığın, hali hazırda 341 milyon liralık arsası, 21 milyonluk da tesisi bulunuyor. Toplamda 450 milyonluk varlığı olan sandığın, 2011 yılı üyelik geliri ise 90 milyon lira.
 
Hürriyet

YORUMLAR 25
  • sümeyye beren 11 yıl önce Şikayet Et
    teşekkür ederiz. haklı tepkileri görüp başlığınızı değiştirdiğiniz için teşekkür ederiz. sürekli öğretmenlere sam yapıldığından bahseden haberler okumaktan bıktık. gerçeklik payı olsa gam yemeyeceğim ama aldığım son maaş 1670 tl. hizmetlimizin maaşı 1920 tl. o lise mezunu ben üniversite mezunuyum.bu haksızlığı dile getirince paragöz oluyoruz maalesef.
    Cevapla
  • egemen doğan 11 yıl önce Şikayet Et
    bumudur öğretmenlık. anlaşılan bazı örtmenlerin zoruna gitmiş,bi utandamadan sokaklara dökülüp az para alıyoruz diyorsunuz.bu ülkede memur dışında yaşamak haram olmuş.
    Cevapla
  • sümeyye beren 11 yıl önce Şikayet Et
    saçma haberler yapmayın lütfen. sanki öğretmenlere sürekli zam yapılıyor gibi bir hava yaratıyorsunuz. bahsedilen para daha sonra fazlasıyla ödenmek üzere kesilen bir paradır.
    Cevapla
  • zararkes 11 yıl önce Şikayet Et
    yılıık gelir 90 ama. malvarlığı 450 milyon . kardeşim 5 yıllık gelir . siz bu paraları kaç yıldır topluyorsunuz. nerelere harcadınız. savcılara ilginç bir konu. öğretmenin emeğini nerelere harcadınız. sormazlarsa ilginç bir durum olur
    Cevapla
  • Mehmet SALLITEPE 11 yıl önce Şikayet Et
    alay mı,müjde mi?. bu açıklamanın neresi müjde? lütfen öğretmenler ile alay etmeyelim. saygılarımla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele