Öğretmenler için 3 ayrı KPSS olacak!

Mili Eğitim Bakanı Dinçer, öğretmen alımlarında KPSS'nin önümüzdeki yılda 3 ayrı bölüm halinde yapılacağını açıkladı.

Öğretmenler için 3 ayrı KPSS olacak!
Öğretmenler için 3 ayrı KPSS olacak!
GİRİŞ 29.06.2012 12:48 GÜNCELLEME 02.07.2012 11:14
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 40 bin öğretmen alımını Ağustos ayının sonuna doğru gerçekleştirmiş olacaklarını bildirdi.

Dinçer, önümüzdeki yıldan itibaren öğretmen alımlarında yine KPSS'nin olacağını belirterek, ''Ama KPSS'yi üç ayrı bölüm halinde yapacağız. Onlar da genel kültür, eğitim bilimleri ve alan sınavı olacak. Dolayısıyla önümüzdeki yıldan itibaren alacağımız öğretmenlerde alan sınavları yapılmış olacak''

YORUMLAR 13
  • mehmet mod 11 yıl önce Şikayet Et
    mantıklı olmuş.... bence alan sınavı cok mantıklı... olması gereken de buydu. belki böylece daha çok geliştirir öğretmen adayları kendilerini. ayrıca alanla ilgili yeterince ders var üniversite proğramlarında. geriye kalan öğrencinin çabası. ben de öğretmen adayıyım ve olması gerktiğine inanıyorum.
    Cevapla
  • Ademoğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    ağzıma kötü laf almak istemiyorum.... terbiyesizlik bu onca insanın pisikolojisi ile alay etmek... esefle kınıyorum.
    Cevapla
  • hamit dokuyucu 11 yıl önce Şikayet Et
    hangi alan?. ben türkçe öğretmeniyim ve ömer bey alan sınavını da eklemiş kpss ye.önce bir üniversitedeki eğitimi sınava tabi tutsunlar sonra öğretmenlere alan sınavı yapsınlar.öğretmen üniversitede alanıyla ilgili zerre kadar bilgi almıyor ki....
    Cevapla
  • Şenol Selçuk 11 yıl önce Şikayet Et
    fatih tekin arkadaşım...!. ne zaman öğretmenler veya öğretmen adaylarıyla ilgili bir haber olsa, öğretmenlere küfretmeyi görev edinmiş bir kesim var. anlayamıyorum! bu düşmanlığın, bu kinin sebebi ne çözemiyorum. tamam, senin kötü öğretmenlerin olmuş olabilir, ama bu, memleketimde işini hakkıyla yapan, iyi ve kaliteli öğretmenlerin de var olduğu, ve onların halihazırdaki koşullardan çok daha iyisini hak ettikleri gerçeğini değiştirmez, çünkü neresinden bakarsanız bakın, yaptıkları iş çok kutsal ve zor (bunu maalesef dışarıdan bakan birisinin görmesi çok çok zor). lütfen birisi bana neden bu kadar öğretmen düşmanı olduğumuzu açıklasın yahu...! her haberde aynı sahneyi görmekten bunaldım.
    Cevapla
  • Monte Cristo 11 yıl önce Şikayet Et
    bakanlık sınavı. yahu insanları bi memur yapmak için 10 çeşit sınava sokuyorsunuz.peki sayın bakan siz oraya gelmek için kaç sınavdan geçtiniz bunuda bir araştıralım.bakanlık sistemide sınavla olsun bakalım 2 aşamalı bir sınav yapılsın şu anki görevdeki bakanların kaçı geçebilecek bunu görelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
Dünyada ilk 10'a girdiler! En güçlü ordu sıralamasında Türkiye sıralama atladı...