Büyükerşen, Sözcü'nün yalanını ortaya çıkardı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, dün Sözcü Gazetesi'nin manşetinde yer alan haberdeki ifadelerin kendisine ait olmadığını açıkladı.

Büyükerşen, Sözcü'nün yalanını ortaya çıkardı
Büyükerşen, Sözcü'nün yalanını ortaya çıkardı
GİRİŞ 22.05.2013 11:15 GÜNCELLEME 22.05.2013 11:15
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Büyükerşen, söz konusu gazeteyede, kendisine ait olmayan ifadelerin düzeltilmesi için girişimlerde bulunduğunu ifade etti. Büyükerşen'in dünkü haberle ilgili Sözcü gazetesine göndermiş olduğu yazı aynen şöyle;

"Gazetenizde 21 Mayıs 2013 Salı günü yer alan ve Yüksel Şengül tarafından kaleme alınan röportajda, Eskişehir Valisi'nin şahsıma "Atatürk Sevgisini abartma dedi" şeklindeki manşet haberinde yer alan ifadeler bana ait değildir.

Eskişehir Valisi kısa bir süre önce merkeze atanmış olup yerine tayin edilen Çanakkale Valisi de henüz Eskişehir'e gelerek göreve başlamamıştır. Eski valinin görevden alınmadan önce Vilayet Meydanı'nda başlattığı yenileme çalışmaları nedeniyle meydan kapatıldığı için bu yılki 19 Mayıs töreni Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde yasak savma şeklinde yapılmıştır. Okul bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na, bazı öğrencilerin ve bürokratların katılımıyla gençlik ve spor müdürü tarafından çelenk konulup, saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı söylenerek törene son verilmiştir. Ben de bu törende bulundum ve herkes gibi çok üzüldüm.

Önceki gün, Eskişehir'deki bir müze açılışı nedeniyle kentimize gelen sanatçıların 19 Mayıs sabahı şehirdeki bir başka anıta çelenk koyma arzuları üzerine bürokratlarımıza talimat vererek konu ile ilgili Vilayet'e bilgi vermelerini istedim. Arkadaşlarımız ilgili vali muavinine gerekli bilgiyi verdiler ve çelenk koyduk. Olay bundan ibarettir kaldı ki bana "Atatürk sevgisini abartma" demek kimsenin haddine değildir. Bizim Atatürk sevgimiz abartılı değil, yürekten, içten ve büyüktür.

Gazetenizde yanlış anlaşılmalara neden olabileceğini düşündüğüm söz konusu ifadenin düzeltilmesini önemle rica ederim."

YORUMLAR 11
  • Mehmet Ali Samaci 10 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman dogru birsey yazdilar da.... dogru haberlerine sahit olmayinca duzeltmelerde siradan geliyor...
    Cevapla
  • UĞUR YURT 10 yıl önce Şikayet Et
    Altındaki haber de yalan çıktı. Bu haberin hemen altında yer alan Akil Adamlarla ilgili haber de yalan çıktı. "Halk sokakta, Akil terasta" haberinde otelin terasından deniz manzaralı, kuş sütü eksik kahvaltı yapıldığı yazılmıştı. Akil adamlar heyetinde yer alan Yıldıray Oğur, attığı twett'te o kahvaltının otelin terasında değil kendi evlerinde yapıldığnı, kahvaltıyı hazırlayanın da annesi olduğunu duyurdu. Sözcü Gazetesi yalan habere imza atma konusunda kimseyi yanına yaklaştırmayacak kadar önde giden bir yayın organı. Bunların tiyneti bu. Ne yapsan değişmiyorlar. Neresini tutsan elinde kalıyor.
    Cevapla
  • Abdullah Akgün 10 yıl önce Şikayet Et
    Büyükerşene yazık oluyor. CHP de olması çok talihsiz bir durum aynen Kocaoğlu gibi. Gerçekten değerli insanlar ama partileri tırışka
    Cevapla
  • Yusuf Cirit 10 yıl önce Şikayet Et
    Masa başı habercilik.. Muhabir sanki oradaymış gibi bir haber yapmış. Başkan büyükerşenin kalbinin yaralandığı gibi hissi duygularada yer vermiş. ama sonuç kocaman bir fiyasko. SÖZCÜ kimin sözcüsü şimdi belli.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    eyvah, halbuki CHP büyük erşene çok güveniyordu .. şimdi nolacak .!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Time dergisinden Filistin kapağı!
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…