Kars ayağa kalktı: Görenler şahitlik etsin!

Kars'ta cinsel istismara uğradıktan sonra boğularak öldürülen 9 yaşındaki Mert A., son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı. Cenaze töreninde vatandaşlar katile lanet yağdırdı

Kars ayağa kalktı: Görenler şahitlik etsin!
Kars ayağa kalktı: Görenler şahitlik etsin!
GİRİŞ 09.04.2014 09:21 GÜNCELLEME 09.04.2014 09:21

Kars'ta amcasına yemek götürdükten sonra kaybolan ve cesedi bir tabyada bulunan 9 yaşındaki Mert A.'nın cenazesinde gözyaşları sel oldu. Vahşetin ardından Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne getirilen Mert'in cesedine, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Argin nezaretinde otopsi yapıldı. Kan donduran raporda, Mert'in önce tecavüze uğradığı, ardından başına taşla vurulduğu ve elle boğularak öldürüldüğü bildirildi. Mert Aydın'ın cenazesi, otopsinin ardından ambulansla Kars'aki evinen önüne, ardından İstasyon Camii'ne getirildi.

GÖRENLER ŞAHİTLİK ETSİN

Burada Mert'in babası Yolcu A., annesi Arzu A., 12 yaşındaki ağabeyi Metin A. ile ailenin diğer bireyleri fenalaştı. Mert'in cenaze namazını kıldıran Kars Müftüsü Mehmet Genç, 'Bu talihsiz olayı görenler şahitlik etsin. Müslümanlığın gereği de budur. Yoksa diğer dünyada da bunun azabını çekeriz' dedi. Mert'in cenazesi daha sonra omuzlarda taşınarak Asri Mezarlık'ta toprağa verildi. Defin işlemi sırasında Mert'in ağabeyi baygınlık geçirdi. Bu arada Mert'in ölümü, öğrenim gördüğü Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlköğretim Okulu'nu da yasa boğdu. Arkadaşları gözyaşlarını tutamadı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitili ateşleyen Güney Afrika'dan bir İsrail adımı daha! Resmen harekete geçtiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması