Yıkılmak üzere olan evde yaşıyorlar

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Yeşilova Köyü'nde oturan 7 kişilik Beşer Ailesi, yağışlardan dolayı yıkılmak üzere olan tek katlı evde yaşam mücadelesi veriyor.

Yıkılmak üzere olan evde yaşıyorlar
Yıkılmak üzere olan evde yaşıyorlar
GİRİŞ 21.04.2014 15:52 GÜNCELLEME 21.04.2014 15:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aşırı yağışlar ve fırtına, Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Şemdinli'nin Yeşilova Köyü'nde Piro Beşer, eşi ve 5 çocuğuyla birlikte yaşadığı evi oturulmaz hale getirdi. Evin birçok yerinde büyük çatlaklar oluşurken, Piro Beşer, bazı yerleri kendi imkanıyla sıvayarak kapatmaya çalıştı. Ancak evin yıkılmaya yüz tuttuğunu belirten Beşer, "Gidip kalacağımız başka yerimiz yok. Eşim ve çocuklarımla birlikte korku içinde yıkılmak üzere olan evde yaşıyoruz. Özellikle yağışların olduğu günlerlerde küçük bir kilerimiz var hepimiz oraya sığınıyoruz. Maddi imkanımız olmadığı için yardım bekliyoruz" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Cem Tekin 10 yıl önce Şikayet Et
    Tokiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....!. Bu iş için projem var, Para mara, istemiyorum arkadaş, Muhtarlar, imc usulü ile organize edebilirler, Maliyeti çok düşük, kaliteli, saglam, ekolojik, doğadan, doğa katliamı olmadan ev yapımı, okul yapımı, depo yapımı, barınak yapımı, ne istersen yap. Ama ilgililer ne sesimizi duyuyor, ne tübütak, ne devlet, sizden para istemiyoruz, Karşılığında bir beklentimiz yok, bu ülkemiz için insanlık projesidir. İster al bu projeyi, suriyeden gelen göçmenler için uygula, istersen, fakir fukara için, istersen roman vatandaşlarımıza, istersen köylere, mezralara, yaylalara, dag köylerine, istersen sehirlere villa yapmaya, nereye istersen uygula. Maliyeti yapımı kolaydır....... Ayrıca elektrik olan her yerde ailelerin, yaşlıların, insanların üşümeden isinma problemini en az % 60 tasarrufle risksiz, tehlikesiz çözecegim hemde mükemmel projelerle. Tokiiiiiiii sesimizi duy, tübütak nerdesiniz.. Devletimizde kimse yok muuu.. sizden karşılık istemiyoruz. Erişilemez oldunuz..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Güneş'te olağanüstü patlama! Dünyada 19 yıl sonra bir ilk! Tüm geceyi aydınlattı
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu