Kahvehaneler ambalajlı tek şeker şartı

Edirne’de faaliyet gösteren kahvehanelere tek şeker ve iki yerel gazete bulunduracak.

Kahvehaneler ambalajlı tek şeker şartı
Kahvehaneler ambalajlı tek şeker şartı
GİRİŞ 11.09.2014 18:46 GÜNCELLEME 11.09.2014 18:46

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin yaptığı açıklamada, İl Hıfzıssıhha toplantısında alınan kahvehanelerde ambalajlı tek şeker ve iki yerel gazete bulundurma uygulamasında kararlı olduklarını söyledi. Kişinin istemesi halinde ikinci ve üçüncü şekerin ilave olarak verileceğini ifade eden Şahin şunları söyledi: “Aslında bazılarına göre tek şeker uygulaması sevindirici bir durum, bazılarına göre de valilik her şeyimize karışıyor imajı uyandırdığını da biliyorum. Halkın sağlığını korumak vali olarak benim görevim, ben de vali olarak bu görevi icra etmek ve şekerin aslında bir zehir olduğunu dikkate alırsak tek şeker uygulamasının sağlık yönünden faydalı olduğuna inanıyorum.” 

Uygulamanın sadece tek şeker olmadığını dile getiren Vali Şahin, “Şekerin ambalajla sunulması ve tek olması… Buna ilaveten çay bardaklarının bulaşık makinasında yıkanarak vatandaşa servis edilmesidir. Halkın sağlığı bizim için son derece önemli. Sağlık olmadan hiç Bir şey olmaz. Biz bu konu üzerinde hassasiyetle duracağız.” dedi.

Bundan böyle çay sunumu yapan her yerde ambalajlı tek şekerle servis yapılmasının sağlanacağını kaydeden Vali, “Eğer kişi ilave şeker isterse, ikinci üçüncü şekerini alacak. İkinci bir konu da çay bardaklarının temizliğidir. Bulaşık makinası ile temizlendiğinde istenildiği gibi temizlik yapılabilmektedir, diğer yanda leğen içine çay bardaklarını doldurarak üzerine de çamaşır suyu döküp biraz bekletilerek sonra durulanarak temizlenmesi son derece zararlı. Bu uygulama kanseri kahvehaneden evine götüren bir insan durumuna sokmaktadır. Bu vesile ile bulaşık makinaları alınması konusunda da süre tanıyacağız.” dedi.

Tek şekerin yanı sıra kahvehanelere istedikleri iki yerel ve bir ulusal gazeteyi bulundurma zorunluluğu getireceklerini belirten Şahin, önümüzdeki günlerde başlayacak uygulamanın gereğini yapmayanlar hakkında idari yaptırıma gidileceğini ifade etti.

Edirne Kahveci ve Gazinocular Odası Başkanı Timur Erdoğan, İl Hıfzıssıhha toplantısında alınan kararın kendilerine ulaştığını ve bunu üyelerine duyuracağını söyledi. Uygulamanın 10 metrekarelik alandan büyük işletmeleri kapsayacağını anlatan Erdoğan, bunların da denetiminin olacağını dile getirdi. Denetimlerin ardından işletme sahibine 3 aylık bir süre verileceğini kaydeden Erdoğan, bu süre sonunda kararlara uymayanlara cezai işlem uygulanacağını belirtti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!