Asansör boşluğuna düşen öğrenci öldü

Antalya'da Kepez İlköğretim Okulu'nda bozuk asansöre binmek isteyen öğrenci, 8.5 metreden boşluğa düşüp öldü. Okul idaresi, 'asansör bozuk yazısı asmıştık' dedi.

Asansör boşluğuna düşen öğrenci öldü
Asansör boşluğuna düşen öğrenci öldü
GİRİŞ 15.10.2011 14:33 GÜNCELLEME 15.10.2011 14:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Erdoğan Öztürk'ün haberi

Antalya'da öğrenim gördüğü Kepez İlköğretim Okulu'nda arkadaşlarıyla asansöre binmek isteyen 14 yaşındaki Mehmet Azlağ kapı açılır açılmaz adımını atınca, 8.5 metreden boşluğa düştü.

Bozuk asansörün kata gelmemesinden kaynaklanan kaza sonrası bir hafta yoğun bakımda kalan talihsiz öğrenci önceki gün hayatını kaybetti. Aile, asansör kapısına "bozuk" yazısının kazadan sonra asıldığını savunarak suç duyurusunda bulundu.

4 Ekim günü meydana gelen olayda arkadaşlarının düşüşüne şahit olan diğer öğrencilerin korktukları için bir süre olayı sakladıkları öğrenildi. Ancak kazadan bir saat sonra haber verilmesi üzerine okula gelen sağlık ekipleri, Mehmet'i bodrum katındaki asansör boşluğunda kanlar içinde buldu.

OKUL YÖNETİMİ: YAZI ASMIŞTIK

Talihsiz çocuk önceki gün yaşam savaşını kaybetti. Oğlunun ölümünden sorumlu tuttuğu okul yönetimi için savcılığa suç duyurusunda bulunan Baba Orhan Azlağ, "Asansör bozuk yazısı sonradan asıldı. Oğlumun ölümünde ihmali bulunanlardan şikayetçiyim" dedi.

Okul idaresi ise "Bozuk olduğunu öğrenciler biliyordu. Yazıyı önceden asmıştık" açıklamasını yaptı.

Kardeşin gözyaşları

Aynı okulda anasınıfına giden Mehmet'in kardeşi Berat "O benim tek ağabeyimdi. Şimdi beni kim koruyacak kim okula getirip götürecek" diyerek ağabeyinin cenazesinde gözyaşı döktü.

SABAH

YORUMLAR 6
  • ali velioglu 12 yıl önce Şikayet Et
    Asansör Niye Bozuk?. Okullar yapılır ve okul idarelerinin sırtına yüklenir. Bütün onarım ve bakımı okul tarafından üstlenilir. Okulun bütçesi var mı? Yok. Veliden topla. Hizmetli, temizlik, kırtasiye, bekçi, asansör bakımı vb. Bütün bu giderler için el aç veliden dilen. Veli verir mi? Biraz zor. Yalvar yakar biraz da zorla. Zorlarsan; vay sen misin zorlayan, al sana şikayet ve soruşturma. Okul idarecileri sürekli para dilendiklerinden her zaman paragöz ve hırsız yakıştırması ile karşı karşıyadır. Şimdi size soruyorum. Okul müdürünün asansör bakım ve onarımı için vereceği parayı hesap etmeseydi, firma ile bakım anlaşması yaptırsaydı ve sonuçta asansör bozuk olmasaydı ne olurdu?. Kabahat okullara ödenek çıkarmayan ve muhtaç halde bırakanlar mı? Okula destek vermeyen biraz zorlanınca da şikayet eden veliler mi?
    Cevapla
  • MUSTAFA GÜLLÜ 12 yıl önce Şikayet Et
    AL SANA EĞİTİM. her işin başı eğitim diyoruz, bunlarda eğitimci bunları kim eğitecek,her türlü çocuğun olduğu yerde bozuk bi asansör bomba demektir
    Cevapla
  • MUSTAFA GÜLLÜ 12 yıl önce Şikayet Et
    SORUMSUZ İDARECİLER. toplum olarak vurdumduymazlık hastalığımız her alanda devam ediyor, orası ilköğretim okulu yazı yazmak çare olurmu, bariyer koysana kardeşim
    Cevapla
  • Hakan Can 12 yıl önce Şikayet Et
    Okul Kavramı Tartışmaya Açılmalıdır!. Vesayetin en güçlü ayağı olan okul kavramı, bilhassa üniversite öncesi tüm eğitim dönemi, tartışmaya açılmalıdır. Zorunlu eğitim kesinlikle kaldırılmalıdır. Zorunlu olması gereken sadece okuma yazma öğrenmek olmalıdır ve o da tamamen velilerin alacağı tedbirlerle sağlanmalıdır. Verilen eğitim kesinlikle çok ağırdır ve sadece ve sadece körpe beyinleri yıkamak amaçlıdır. Bugün uyuşturucunun ilköğretim seviyesine kadar indiği iddia ediliyorsa kimse kusura bakmasın ben kesinlikle haklı oluyorum. Çocuğu sabah salıyoruz. Akşama kadar ne yapıyor ne ediyor muamma. Sonra, eyvah benim kızım lezbiyen olmuş. Hoş kimi zevat da çıkıp övünmeye kalkışıyor lezbiyen kızıyla. Kusura bakmasın ama benim midem bulanıyor. Kusacam suratına doğru.
    Cevapla
  • Sedat Dimiz 12 yıl önce Şikayet Et
    Cinayet Gibi Geldi Bana. o asansörün önünde itiş kakış olmadıysa bende bişey bilmiyorum.yoksa çocuklar neden korkupta olayı bir saat saklasınlar ki,kapı açıldı,daha beyni tam gelişmemiş bazı liseli tipler itiş kakış yaptı çocuğu istemeden de olsa boşluğa ittiler.iyice araştırılması lazım,ama ne olursa olsun giden geri gelmiyor,evlat acısı hiçbişeye benzemez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ernest Muci, Beşiktaş'ı kupada finale taşıdı
İsrail kendi askerlerini öldürüyor! Filo komutanından dikkat çeken sözler