Jandarma önce çekti sonra bastı!

Büyükçekmece ve Sarıyer'de, torbacı adı verilen uyuşturucu satıcılarına yönelik olarak düzenlenen operasyonlarda 13 kişi gözaltına alındı.

Jandarma önce çekti sonra bastı!
Jandarma önce çekti sonra bastı!
GİRİŞ 08.10.2012 13:56 GÜNCELLEME 08.10.2012 13:56

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Doğu ve Güneydoğu illerinden getirdikleri uyuşturucuyu paketlere ayırdıktan sonra İstanbul'da satan "Torbacı" olarak tabir edilen kişilerden oluşan bir şebekeyi takibe aldı. 10 ay boyunca yürütülen teknik ve fiziki takip sırasında şüphelilerin faaliyetleri ve adresleri ortaya çıkarıldı.
Takip sırasında şüphelilere yönelik 7 ayrı ara operasyon yapıldı.

Farklı tarihlerde yapılan bu ara operasyonlarda gözaltına alınan 12 kişiden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu ara operasyonlar sırasında tutuklanan şebekenin elebaşı olduğu ileri sürülen Bülent Y.'nin yerine kardeşi İbrahim Y.'yi grubun başına geçirdiği tespit edildi.

KAMERAYLA TESPİT EDİLDİ
Jandarma takip kamerası uyuşturucu alış-verişini saniya saniye görüntüledi. Telefon dinlemelerinde şebeke üyelerinin güvenlik kuvvetlerine yakalanmamak için birbirleriyle şifreli konuştukları anlaşıldı. Şüphelilerin, "İki ekmek getir", "Kontör gönder" şeklinde birbirleriyle konuşarak uyuşturucu istedikleri ortaya çıkarıldı.  Takip sırasındaki tespitlerin ardından İbrahim Y. ile verdiği maaş karşılığı ona uyuşturucu satışı yaptıkları ileri sürülen kişilere yönelik olarak Büyükçekmece ve Sarıyer'de 3 Ekim 2012 tarihinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, İbrahim Y.'nin de aralarında bulunduğu 13 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
"Barut" adlı narkotik köpeğinin evde aramasında, 125 gram eroin, 0.14 gram kokain, 2 kilo 110 gram esrar, 1,10 gram bonzai adı verilen uyuşturucu ile  hassas terazi ele geçirildi. Jandarma karakolunda sorgu işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 13 kişiden İ.Y., G.D.,U.D. ve Y.A., tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

DHA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya ekonomik büyümesine katkı sağlayacak ülkeler açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?
İzmir'de nikah memurunda çirkin hareket: Burada resmî nikah kıyılıyor, dua edemezsiniz