İstanbul Üniversitesi yine karıştı!

İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenmesi planlanan İfade Özgürlüğü Konferansı'nda olaylar çıktı. Salona zorla giren bir grup, konferansın yapılmasını engelledi.

İstanbul Üniversitesi yine karıştı!
İstanbul Üniversitesi yine karıştı!
GİRİŞ 26.02.2013 11:27 GÜNCELLEME 26.02.2013 11:27
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da katılacağı duyurulan konferansta olaylar çıktı. Kongrenin yapılacağı salona girmek isteyen yaklaşık 200 kişilik grup, izin verilmesine rağmen kimlik kontrolü sırasında kapıya yüklendi. Zorla içeni giren grup, konuşmaların yapıldığı salonda da olay çıkardı.

Konuşmacıları protestolarla engelleyen grup, İÜ Hukuk Fakültesi Vekil Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer'i de protesto etti. Salondaki olaylar sebebiyle konuşma yapmayan Sözüer bir süre sonra salonu terk etti. Eylem yapan grup ise planlanan programın iptal edilmesini ve İfade Özgürlüğü Konferansı'nı kendilerinin yapacağını duyurdu. Adem Sözüer'in ardından diğer konuşmacılar da salondan ayrıldı. Protestocu grup, konferansın devam etmesini isteyen kız öğrencilerle de tartıştı.

Gerginliğin devam ettiği üniversitenin çevresinde polisin güvenlik önlemi de sürüyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 5
  • Selim Can 11 yıl önce Şikayet Et
    Protesto ediyorum. İfade özgürlüğünü bilmeyen ifade özgürlüğü savunucusu darbeci, kandırılmış gençliği protesto ediyorum. Arkanızda kim var açıklayın.
    Cevapla
  • Mehmet Yenici 11 yıl önce Şikayet Et
    Fazla özgürlük bazılarına yaramıyor demekki!. Kendi özgürlükleri adına başkasının özgürlüklerine engel olanlar, özgürlüğün ne olduğunu anlamamış demektir. Zaten anlamalarına gerek yok. Onların yerine başkası düşünüyor, ne yapmaları gerektiğine de başkaları karar veriyor! Bir çeşit piyon görevi...
    Cevapla
  • Mehmet Yenici 11 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaptığından habersiz gençlik!. Düşünce özgürlüğü konferansını kendileri yapacaklarmış... Bak sen! Başkasını konuşturmayan kişilerden hangi düşünce özgürlüğü çıkacak, biraz zorlanmaları lazım!... Birilerinin maşası olarak daha ne kadar yaşayacaksınız?
    Cevapla
  • Tolga Cetiner 11 yıl önce Şikayet Et
    Ben çözümü biliyorum.... Bu tür olaylara karşı yapılması gereken şey; olaylara karışan veya bu tür provakatif eylemlerde boy gösteren öğrencileri süreli okuldan uzaklaştırmaktır. 2 yıl-3 yıl gibi okuldan uzaklaştırma alsınlar, bak bakayım daha bu tür eylemlere girişiyorlarmı öğrenciler.
    Cevapla
  • hudut kartalı 11 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel;. İfade özgürlüğü konferansı var ve kimseyi konuşturmuyorsunuz. Zorbalık ediyorsunuz, sonra "biz bu konferansı yapacağız" diyorsunuz. çok özgür yaşıyorsunuz çoooook.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitili ateşleyen Güney Afrika'dan bir İsrail adımı daha! Resmen harekete geçtiler
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi