CHP'li belediyeden diyabet hastalarına zulüm

Cumhuriyet Halk Partili Maltepe Belediyesi ile Diyabet Vakfı arasında yaklaşık 3 yıldır devam eden bir kriz yaşanıyor. Kriz son günlerde iyice ayyuka çıktı.

CHP'li belediyeden diyabet hastalarına zulüm
CHP'li belediyeden diyabet hastalarına zulüm
GİRİŞ 27.09.2012 11:26 GÜNCELLEME 27.09.2012 13:58
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Ömer Süt'ün haberi

Önce kamyonla vakfın önüne kum döktüler, sonra da balyozlarla merdivenleri kırdırıp yaşlı hastaları asansöre mecbur ettiler. Bu da yetmedi asansörleri de çalışmaz hale getirdiler... 

Tüm bu olanlar Maltepe'deki Yılmaz Mızrak Kültür Merkezi içinde faaliyet gösteren Diyabet Vakfı'nda gerçekleşti. Hasta ve doktorların içeri giremediği vakfın yöneticileri ile Maltepe Belediyesi karşı karşı geldi. 

VAKIF DAVAYI KAZANDI AMA YİNE DE MAĞDUR

Geçtiğimiz hafta Habertürk'ün gündeme getirdiği haberde, krizin detayları şöyle açıklanmıştı: 2007 yılında, diyabet hastası bir hayırsever tarafından 30 yıllığına bedelsiz olarak belediyeye bağışlanan bina ile ilgili CHP li Maltepe Belediyesi tarafından 2009 yılında tahliye kararı çıkarıldı. Vakıf ise ellerinde bağışçı ile yapılmış 15 yıllık sözleşmeleri olduğu gerekçesiyle binayı boşaltmadı ve karşılıklı davalar açıldı. Diyabet Vakfı'nın davayı kazanmasına rağmen geçen hafta vakfın önüne gelen belediye ekipleri önce kapı önüne bir kamyon kum yığdı, ve içeri giriş kapatıldı. Ardından da vakfa çıkan merdivenler balyozla kırılmaya başlandı. Bu arada vakıfta çalışan doktorlar ve belediye görevlileri arasında tartışmalar yaşandı. Doktorların tepkileri üzerine kum yığınlarının arasından içeri giriş için yol açıldı ve hastaların vakfa girmesi sağlandı. Şimdilik hastalar ve çalışanlar vakfa giriyor ama belediye, vakfı çıkarmakta kararlı." 

"HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ"

Görüşlerine başvurduğumuz vakfın yöneticileri Maltepe Belediyesi'ne direneceklerini ve haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyledi. Meltepe Belediyesi'nin daha önce vakfın tabelalarını indirtiğini dile getiren yöneticiler, Diyabet Vakfı'nda hastalarımıza sadece tedavi değil, aynı zamanda eğitim hizmeti de veriyoruz, dedi. 

"BU NASIL ZİHNİYET?"

Konuyla yakından ilgilenen AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, CHP'li zihniyetin anlamsız engellemelerle diyabet hastalarının mağdur edildiğini ve CHP'nin hukuk dışı bir uygulama içerisinde olduğunu dile getirdi. Hipokrat yemini etmiş bir doktor olan Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin'in yaptıklarına dikkat çeken AK Partili Boyraz sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Maltepe Belediyesi zorbalıkla Diyabet Vakfı'nın kapı dışarı etmek için ve mahkeme kararını hiçe sayarak akıl almaz yöntemler kullanıyor. Balyozlarla merdivenleri kıran, binanın asansörünü çalışamaz hale getiren zihniyeti anlamakta zorlanıyorum. Hangi vicdan sahibi bu zihniyeti alkışlayabilir. Sonuç olarak rengi, teni, mezhebi veya siyasi görüşü ne olursa olsun her vatandaşımız hizmetin en iyisine layıktır. Diyabet hastalarını ölüme terk eden bu zihniyeti nefretle kınıyorum."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 16
  • hüseyin 11 yıl önce Şikayet Et
    şefkate muhtaç olanlara bu yapılırmıııı?. hastalar,yaşlılar ve çocuklar cemiyetlerin bela ve musibetlere karşı kalkanıdırlar.hangi zihniyet yaparsa yapsın(maalesef belli eşhas ve malum zihniyetdışında pek yapan olmuyor)bu yapılanı mazur gösteremez ve onlara hoşgörüyle bakılamaaz.gök kubbe başınıza yıkılır bre gafilleeeeer.
    Cevapla
  • Gökhan Reşadiyeli 11 yıl önce Şikayet Et
    klasik zihniyet. hizmeti,iki heykel dikip arkasından atatürk imzası atmakla eş değer tutuyorlar.bu insanları başımıza getirmekle kendimize yazık ettik
    Cevapla
  • Kayahan 11 yıl önce Şikayet Et
    çalışmayan belediye. ben 1993 ten beridir maltepedeyim, çalıştığını görmedim, yaptığı herşeyi bozmayı beceren bir belediyecilik akp zamanında çok daha güzeldi herşey....
    Cevapla
  • yusuf taştan 11 yıl önce Şikayet Et
    metin yazar'a . 2004 seçimlerinde maltepe ve kartal akpartideydi. 2009 da ise chp nin oldu. akparti ilçe teşkilatlarının üstün (!!!) becerileriyle seçimi kaybettiler. ancak tuzla ve pendik her iki seçimde de akpartide kaldı.
    Cevapla
  • şakir karul 11 yıl önce Şikayet Et
    maltepe yeni başkan lazım. bende maltepede oturmaktayım akp yaptıklarıyla yola devam kısaca hazıra konan bir chp var , yeni başkan geleli herşey aynı bari eşki başkanı yolda düğünde görürdük chp'li başkan boy boy resimleri yerel gazetelerde görünür ortada olmaz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Güneş'te olağanüstü patlama! Dünyada 19 yıl sonra bir ilk! Tüm geceyi aydınlattı
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!