Adana'da hırsızlık şebekesi çökertildi

Adana'nın Kozan ilçesinde, apartman ve evlere hırsızlık yapmak için giren 2 şahıs ve 2 gözetleyici, polisin yaptığı çalışma sonucu yakalandı.

Adana'da hırsızlık şebekesi çökertildi
Adana'da hırsızlık şebekesi çökertildi
GİRİŞ 11.04.2013 11:05 GÜNCELLEME 11.04.2013 11:05

Edinilen bilgiye göre, Tufanpaşa Mahallesi'nde bir apartman dairesine ve bir eve giren hırsızlar, apartman dairesinden ve evden çeşitli altın ve elektronik malzemeleriyle 800 TL para çalarak olay yerinden kaçtı. Komşuların durumu fark etmesiyle, olay polise haber verildi. Bunun üzerine polis, 2 zanlının 01 BHG 47 plakalı otomobille gittiklerini, diğer iki kişinin ise yaya olarak olay yerinden kaçtığını öğrendi. Otobüs terminalinde eşkale uyan iki kişinin Kozan-Adana arasında yolcu taşımacılığı yapan bir minibüse bindiğini tespit eden polis, şahısları takibe başladı. Minibüste bulunan Eyüp A. (28) ile Abdullah K. (24), polisin kendilerini takip ettiğini anlayarak, yanlarında bulunan çaldıkları eşyaları ve bir cüzdanı minibüsten aşağı attı.

Bu arada otomobille Kozan'ı terk eden Mennan B. (31) ve Yusuf B. (30) ise, şehir çıkışında polisin yaptığı çalışma sonucu yakalandı. Araçta bulunan Mennan B. ve Yusuf B. ile minibüste gözaltına alınan Eyüp A. ve Abdullah K., sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Zanlıların girdikleri evlerden bir kol saati, bir dijital fotoğraf makinesi, bir altın künye, bir altın kolye ve 800 TL para çaldıkları tespit edildi.

Öte yandan, hırsızlık zanlılarının başka bir daireye de girmeye çalıştıkları, fakat ev sahibinin haberi olması sonucu hırsızların ev sahibini bıçakla tehdit edip kaçtıkları öğrenildi.

4 zanlı da, emniyet müdürlüğündeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta sorgulanan şahısların suçlarını kabul etmedikleri öğrenilirken; yankesicilik, açıktan hırsızlık suçlarından mahkeme çıkarılan zanlılar, tutuklanarak Kozan M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Zanlılardan biri emniyet müdürlüğü önünde gazeteciye, "Çekip de reklam etme bizi" derken, diğerleri de basın mensuplarını tehdit edip, "Çok pis olur bak çekme bizi" diyerek tepki gösterdi.

Yakalanan zanlılardan Abdullah K. ve Eyüp A.'nın hırsızlık, uyuşturucu madde kullanımı ve adam yaralama gibi değişik suçlardan çok sayıda sabıkalarının olduğu, daha önce bazı suçlardan cezaevinde yattığı öğrenildi.

Diğer taraftan, Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin bir aydır bu zanlıları takip ettiği öğrenilirken, hırsızlığın yoğun olarak meydana geldiği yerlerde yaya devriye oluşturarak pusu kurdukları, bu yolla hırsızları kısa sürede yakaladıkları ortaya çıktı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri
Filistin'in BM üyeliği onaylandı