Türkeş'in eski korumasına 25 yıl hapis

Eski MHP lideri Alpaslan Türkeş'in korumalarından Tahsin Pehlivanoğlu, kendisiyle birlikte 12 sanığın yargılandığı davada, "suç işlemek için örgüt kurmak ve yönetmek" ile bu kapsamda işlenen çeşitli suçlardan toplam 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Türkeş'in eski korumasına 25 yıl hapis
Türkeş'in eski korumasına 25 yıl hapis
GİRİŞ 09.05.2013 15:42 GÜNCELLEME 10.05.2013 08:01
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Talat Meral, Ömer Uçar ve Davut Şahin ile sanık avukatları katıldı.

Duruşmada, sanıklar ve avukatlarından esas hakkındaki savunmaları ve son sözleri sorulduktan sonra karar açıklandı.

Karara göre, müşteki-sanık Tahsin Pehlivanoğlu, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek" suçunun yanında "nitelikli yağma", "tehdit" ve "sanık İsmet Öztürk'ü görevi kötüye kullanmaya azmettirmek" suçlarından toplam 25 yıl 7 ay 15 gün hapse mahkum edildi.

Pehlivanoğlu'nun aldığı bu cezanın 1 yıl 8 ayı, Gazeteci Zafer Kütük'ü tehdit ettiği gerekçesiyle verildi.

Pehlivanoğlu, Keçiören'de kasaplık yapan müşteki-sanık Serdar Mutlu'ya yönelik "kasten yaralama", "hakaret" ve "mala zarar verme" suçlarından da toplam 3 bin 160 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Sanıklardan Tahsin Pehlivanoğlu'nun oğlu Ali Rıdvan Pehlivanoğlu, "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezasının yanı sıra Serdar Mutlu'ya yönelik "kasten yaralama", "hakaret" ve "mala zarar verme" suçlarından da toplam 2 bin 160 lira adli para cezasına mahkum edildi.

-İsmet Öztürk'e 1 yıl 15 gün hapis cezası-

Sanık Davut Şahin "tehdit" suçundan 1 yıl 8 ay, suç tarihinde Keçiören Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevinde olan ve daha önce Keçiören'de bir esnafı darp etmekten de yargılanan İsmet Öztürk ise "görevi kötüye kullanmak" suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırılırken, bu suçlara ilişkin hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Sanıklar Talat Meral, Osman Karaçevik, Mehmet Fevzi Pehlivanoğlu, Durmuş Murat, Ömer Uçar ve Selim Uyanık ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçundan 1 yıl 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı.

Sanık Serdar Mutlu "ruhsatsız tabanca bulundurmak" suçundan 10 ay hapis ve 375 lira adli para cezasına mahkum edildi ancak bu suça ilişkin hükmün açıklanması geri bırakıldı. Mutlu, müşteki-sanıklar Tahsin Pehlivanoğlu, Ömer Uçar ve Ali Rıdvan Pehlivanoğlu'na yönelik "kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından toplam bin 800 lira adli para cezasına mahkum edildi.

Sanık Veyis Coşkun ise üzerine atılı iki suçlamadan da beraat etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • cemal gürsel 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben deyilim sucu olan cezasınıceksin
    Cevapla
  • adam turk 11 yıl önce Şikayet Et
    MHP KURULUŞUNDAN BERİ TÜRKİYENİN EN HARB! PARTİSİYDİ. oldum olası yöneticilerinin hepsi müebbet, delegelerinin hepsi 25 er yıl, reislerinin hepsi 15 er yıl, sempatizanlar 10 ar yıl, oy verenler gözetmli kontrol altında tutulmalı, dostlarım milliyetçilik le mafyacılığı çok iyi takiyye yapıyorlari biz sadece milletiz ve ayıktık, milliyet Cİİİİ LERE ihtiyacımız yok...
    Cevapla
  • Hüseyin UĞURLU 11 yıl önce Şikayet Et
    ikisinin suratlarına bir bakın. Adamlar biz işte bunlarız diyorlar kör gözler görmüyor
    Cevapla
  • yusuf kahramanoğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    mayasında bu vardı zaten. mhp nin yıllrca neler yaptığını nasıl örgütlendiğini nasıl zorbalıkla tehditle işlerini bitirdiğini biliyoruz.yıllarca insanlara kan kusturdular.lanet olsun bu zihniyete bu zihniyete sahip kişilere.açıkcası koruma görevlisinin bu şekilde yargılanması olağan bir durum farklı olması enteresan olurdu zaten.tüm parti bu düşüncedeyken koruma görevlisinin farklı olması beklenemezdi.
    Cevapla
  • Esad Kılıç 11 yıl önce Şikayet Et
    türkeş bacaklarını kırardı diyordu ya kim kimin bacağını kırıyor görüyoruz. hayatınız mafyacılık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada