Göstericiler köprüden geçerek Taksim'e yürüyor

Taksim'de Gezi Parkı protestocularına dün sabah saatlerinde başlayan polis müdahalesi 24 saatti aştı. Çıkan olayları protesto eden bir grup, Boğaziçi Köprüsü'nden geçerek, Taksim'e doğru ilerliyor.

GİRİŞ 01.06.2013 06:35 GÜNCELLEME 01.06.2013 09:14
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Protesto gösterileri Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı ve Harbiye'de yoğunlaştı ve buralarda polisin müdahalesi daha sert oldu. Protestolar aralıksız sürerken saat 03.00 sıralarında sokağa çıkan kalabalık gruplar Bağdat Caddesi üzerinden Kadıköy'e, oradan da Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Gruplar 05.00 sıralarında D-100 karayolu İstanbul istikametini trafiğe kapattı. Kadıköy'den yürüyüşe geçen bir grup, köprüyü geçerek Beşiktaş'a vardı.

Yoldan geçmeye çalışan araçların da korna çalarak protestoculara destek verdiği görüldü. Boğaz Köprüsü'nde herhangi bir güvenlik önleminin olmaması ve etrafta polis ekiplerinin görülmemesi dikkat çekti.

Boğaziçi Köprüsü'nü yürüyerek geçen kalabalık grubun önü, Barbaros Bulvarı'nda önlem alan polis ekipleri tarafından kesildi. Grup sözcüleri, polis yetkililerine Taksim'e kadar yürümek istediklerini bildirdi. Ancak polisler, yürüyüşün kanunsuz olduğunu belirterek, grubu dağılmaları yönünde uyardı.

Polis ekipleri, yürüyüşü sürdürmekte ısrar eden gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.Devirdikleri çöp konteynerleriyle caddeye barikat kurarak trafiği kesen gruptan bazıları polise taş atarak karşılık verdi.

Grubun ön tarafında yer alan bazı kişilerin ellerinde büyük Türk bayrakları olduğu görüldü.Gruptakilerden bazıları, polisin attığı biber gazından etkilendi.

Gruptakiler çeşitli sloganlar atarken, polisle çatışmaya da devam ediyor. Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş meydana inişte trafik de halen kapalı durumda bulunuyor.

Bu arada, Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs seferleri de yapılamıyor. Bu hattaki metrobüs araçlarına gece saatlerinde taşlı saldırılarda bulunulduğu öğrenildi.

Öte yandan, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün de Taksim'de olayların yaşandığı bölgeye gelerek, bir süre burada kaldı.

Gece saat 01.00 sıralarında Kurtuluş, Halkalı, Teşvikiye, Kartal ve Fulya başta olmak üzere İstanbul genelinde pek çok semtte protestoya destek eylemleri yapıldı.

TENCERE TAVALI EYLEM

Gece evlerinden sokaklara inen vatandaşlar, Türk Bayraklarıyla yürüyerek Gezi Parkı protestosuna tencere ve tavaları birbirine vurarak destek verdi. Vatandaşlar eylemleri sırasında cep telefonları ile çektikleri görüntüleri basın ile paylaştı.

E-5 KARAYOLU'NU TRAFİĞE KAPATTILAR

Öte yandan saat 03.00 sıralarında Bağdat Caddesi'nde bir araya gelen kalabalık bir grup, sloganlar eşliğinde Kadıköy'e doğru yürüyüşe geçti. Bağdat Caddesi'nde trafik durdu, araçlar yolları kesti. Yoldan geçmekte olan araçlar da kornalarla yürüyen protestoculara destek verdi.

TAKSİM'E YÜRÜYORLAR

Bu arada kalabalık bir grup eylemci de Taksim'e gitmek için Acıbadem üzerinden Avrupa yakası istikametine doğru yürüyor. Yürüyüşünü sürdüren kalabalık grup saat 05.00 sıralarında D-100 karayolu İstanbul istikametini trafiğe kapattı. Köprü üzerinde bekleyen grup bir süre sonra tekrar yürüyüşe geçti. Gruba CHP milletvekili Mahmut Tanal da destek verdi. Tanal, "Vatandaş haklı olarak yürüyor. Meydanlara biber gazı sıkan hükümete tepkilerini dile getiriyorlar" diye konuştu. Grubun "Her Yer Taksim Her Yer Direniş" sloganlarıyla yürüyüşü devam ediyor.

YORUMLAR 22
  • ali aydın 10 yıl önce Şikayet Et
    bu zevat istanbul köprüsünün de yapılışına karşıydılar . evet yalnış duymadınız bu zevat istanbul köprüsünün de yapılışına karşıydılar o kadarda karşıydılarki köprünün ayağına dinamit bağladılar köprünün ayağını patlatmak için bunlar kendilerini ilerici olarak görürler fakat gerizakalıdırlar sevgilerini kedi köpek sokak hayvanı na ağaca parka falan harcarlar fakat önce sevgiyi yaratan allaha insana sevgi beslemezler insan önce allahını sevecek sonra insanı sevecek fakat bunların sevgisi önce hayvandan sonra kedi köpekten başlıyor ne allaha sevgileri kalıyor ne de insana pesss yani
    Cevapla
  • ömer bağcı 10 yıl önce Şikayet Et
    FUAT KOCA. bunlar suriye için kılını kıpırdatmaz zaten emri esedin kankası reyhanlı olayının kılavuz arkadaşı kemalin maşası bunlar suriyedeki hatta tüm dünyadaki allah diyen insanlar yok olması için çalışan kişiler
    Cevapla
  • hakkı demirkol 10 yıl önce Şikayet Et
    GEZİ PARKI BAHANE OLAY ÇIKARTMAK ŞAHANE AMAÇ TÜRKİYEYİ KARIŞTIRMAK ÜLKEYİ GERMEK. terör önceden dağda idi şimdi terörü şehire indirmeye çalışıyorlar
    Cevapla
  • ömer bağcı 10 yıl önce Şikayet Et
    cehape. bu göstericiler ülkenin huzurunu bozmak isteyen edepsiz haysiyetsiz kişilerin gazına geliyorlar ülkeye yapılan hizmeti önlemeye çalışıyorlar bunlar vatan hainlerin maşası olduklarının farkında değiller
    Cevapla
  • Gürhan 10 yıl önce Şikayet Et
    Sıktı ama iyice. Olaylar kabak tadı vermeye başladı. Baydı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü