Türkçe Olimpiyatları şarkı finali nefes kesti

Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki gecede, 140 ülkeden 2 bin öğrencinin katılımıyla 19 farklı kategoride gerçekleşen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın şarkı finali yapıldı.

GİRİŞ 07.06.2013 22:53 GÜNCELLEME 08.06.2013 00:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sunuculuğunu Murat Başoğlu'nun üstlendiği gecede, elemeleri geçen Irak, Moldova, Tacikistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Senegal, Fas, Filipinler ve ABD'nin de aralarında bulunduğu finalist 14 ülkeden öğrenciler Türkçe şarkılar söyledi.

Finalist öğrencilerin yoğun geçen provaların ardından gösterdikleri performans ve söyledikleri Türkçe şarkılar, izleyicilerden alkış aldı.

Dünyanın birçok ülkesinden gelen finalist çocukların performanslarını değerlendiren jüri üyeleri arasında Ajda Pekkan, Muazzez Ersoy, Orhan Gencebay, Hamdi Alkan, Fatih Kısaparmak, yapımcı Birol Güven, Lübnan asıllı İngiliz müzisyen Maher Zain ve Sinan Akçil gibi ünlü isimler yer aldı.

Jürinin değerlendirmesi sonucu yarışmada birinciliği Bulgaristan'dan Martin Yordanov, ikinciliği Azerbaycan'dan Ayxan Bunyadzade ve üçüncülüğü de Filipinler'den Guinevere Camacho kazandı. Birinciye ödülünü sanatçı Ajda Pekkan verdi.

Törende "İsmail Gaspıralı Özel Ödülü", gazeteci Nazlı Ilıcak'a verildi. Ilıcak ödülünü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın elinden aldı.

- Maliye Bakanı Şimşek'ten plaket

Gecede, Olimpiyatlara katkısı olanlara plaketlerini veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dünyada Türk okullarının adlarını başarıyla duyurduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Aslında insanlık için büyük bir hizmet bu. Çünkü Türkçe ve Türk okulları sayesinde medeniyetler arasında diyalog kuruluyor. Çok büyük ve dev bir organizasyon. Katkısı olan ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Türkçe sevgi dilidir. Daha çok ihtiyacımız var sevgiye. Hele bu günlerde birbirimizi daha iyi anlamamız gerekiyor."

Gece, birinciliği kazanan öğrencinin şarkısını tekrar seslendirmesiyle son buldu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Hamza D. 10 yıl önce Şikayet Et
    saman tv bugun tv. Resmen capulcularin yaninda hele bir gonultas var cikmis stv basbakana diktator demeye getiriyor isi
    Cevapla
  • Hamza D. 10 yıl önce Şikayet Et
    chp iktidar olsada. Gorsem bunlari yaziklar olsun manevi maddivtum destegimi cektim sizden
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak