Gezizede değil kazazedeymiş!

İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı eylemleri esnasında sosyal medyada bir fotoğraf paylaşılmış, fotoğraftaki yaralı çocuğun polislerin müdahalesi sonucu bu hale geldiği öne sürülmüştü.

GİRİŞ 20.06.2013 17:49 GÜNCELLEME 20.06.2013 17:56

İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı eylemleri esnasında sosyal medyada bir fotoğraf paylaşılmış, fotoğraftaki yaralı çocuğun polislerin müdahalesi sonucu bu hale geldiği öne sürülmüştü. Kısa süre sonra fotoğrafın Çanakkale'nin Yenice ilçesinde 5 Ekim 2012 tarihinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan Emir Öztürk'e ait olduğu ortaya çıkarken, aile duruma tepki gösterdi.

Gezi Parkı'ndaki eylemcilere yapılan polis müdahalesinde yaralandığı öne sürülen bir çocuğun fotoğrafı sosyal medyada paylaşılmış, fotoğrafa ve anlatılanlara inananlar duruma tepki göstermişti. Kısa sürede birçok kullanıcı tarafından paylaşılan ve hızla yayılan fotoğrafın bir trafik kazası sonrasında çekildiği ise İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından açıklanmıştı.

O fotoğrafın, 5 Ekim 2012 tarihinde Çanakkale'nin Yenice ilçesinde meydana gelen öğrenci servisi kazasında yaralanan ilkokul birinci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Emir Öztürk'e ait olduğu ortaya çıktı. O tarihte öğrencileri taşıyan servis yol kenarına yuvarlanmış, kazada 3 öğrenci hayatını kaybetmiş, 20 öğrenci de yaralanmıştı. Yaralılardan Emir Öztürk'ün fotoğrafı ise, ambulansla getirildiği Çanakkale Devlet Hastanesi girişinde gazetecilerce çekilmişti.

"KULLANILDIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"

Oğlunun fotoğrafını TV izlerken haberlerde gördüğünü anlatan baba Orhan Öztürk, olaydan aylar sonra çocuğunun fotoğrafının bambaşka bir şekilde provokasyon malzemesi olarak kullanılmasına tepki göstererek, "Fotoğrafı TV'lerde görünce şaşırdım ve duygulandım. Çocuğumun bu tür eylemlerde yaralı halde gösterilmesi bizi çok derinden etkiledi. Biz çocuklarımızı okuması için Yenice'ye gönderdik. Çocuğumuz kaza geçirdi, yaralandı. Hastaneye götürdük. Oradaki fotoğrafı burada eylemde kullanmaları bizi çok üzdü. Biz vatana ve millete hayırlı bir evlat olması için okula gönderiyoruz. Çocuğumun durumu şu anda iyi. Üzüldük fotoğrafı görünce. Bazı şeylere alet oluyor gibi geldi. Haber olması bizim için hiç iyi değil. Biz köy insanıyız. Orada görünmesi bizim hiç hoşumuza gitmedi. Kullanıldığımızı düşünüyorum" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…