Bu kez Londra'dan hükümete saldırdılar

İngiliz gazetesi The Times'a tam sayfa ilan veren 'çapulcu lobisi', Gezi Parkı olaylarını bahane ederek Türkiye'ye yönelik saldırı başlattı. Lobi, AK Parti'nin mitinglerini Nazi toplantısına benzetti.

Bu kez Londra'dan hükümete saldırdılar
Bu kez Londra'dan hükümete saldırdılar
GİRİŞ 25.07.2013 02:49 GÜNCELLEME 25.07.2013 18:43
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Gündeme milletin değerlerine yönelik hakaretleri ile gelen Piyanist Fazıl Say'ın da içinde bulunduğu 30 kadar isim yeni bir karalama kampanyasına imza attı. Gezi olaylarını bahane eden grup İngiliz gazetesi The Times'a verdiği ilanda, Türkiye'deki demokratik yönetime hakaretler savurdu.

Her satırı hakaret dolu

İlanda Taksim'i terörize eden grupların saldırıları barışçıl gösteriler olarak lanse edilirken, bu saldırılara yönelik tepkiler zalimlik olarak değerlendirildi. Ülkenin seçimle işbaşına gelmiş, icraatları ile demokrasinin standartlarını yükselmiş meşru iktidarı da 'diktatöryal yönetim' olarak suçlandı.

Vandalizme övgü yağdırıldı

Bununla da yetinilmeyen ilanda, AK Parti'nin Milli İradeye Saygı Mitinleri, Almanya'daki Nazi Partisi'nin Nürnberg'deki yıllık toplantılarına benzetildi ve bu mitinglere katılan yüzbinlere de hakaret edildi. Taksim'i savaş alanına çevirenler için ise "Türkiye'nin kurucusu Kemal Atatürk'ün öngördüğü şekilde laik bir cumhuriyet olarak kalmasını isteyen gençlerdi" denildi. İlanda, Türkiye hapishanelerinde Çin ve İran'daki cezaevlerindeki sayının toplamından fazla gazetecinin tutuklu olduğu yalanı da yer aldı. Erdogan'ın Strasburgda yargılanacağı da iddia edildi.

Nürnberg'de ne olmuştu

15 Eylül 1935'te Nürnberg'de yıllık toplantısını yapan Nazi Partisi, antisemitik yasalar hazırladı. Yasalar, Alman ve Yahudi insanlarını sınıflandırdı. Bu kanuna göre, ari ırktan olmayanlar alt sınıf insanlardı ve ari ırkına ait insanlar ile evlenmeleri yasaklandı. Bu dönemde Yahudilerin doktorluk, eczacılık, askerlik ve birçok diğer meslekleri yapması da yasaklandı. Yahudiler artık sadece Almanların evinde işçi olabileceklerdi.

KAYNAK: STAR GAZETE
YORUMLAR 65
  • ali cesur 10 yıl önce Şikayet Et
    siz ne derseniz. hep tersini yapmakta fayda var demekki doğru yoldayız bu ulkede birilerine sözde ödül veriyorlar ödülü aldıktan sonra arkadaşlar vatan hainliğine başlıyor
    Cevapla
  • Abdullah Öz 10 yıl önce Şikayet Et
    Milli İrade düşmanı Fazıl Say, hala Türkiye'de ise.... Demek hala bir elitist oligarşik cunta beklentisi var tencere kafalıların...Valla ben, ülkemizi Suriye'ye çevireceği kesin olan bir cunta darbesini akıl dışı görüyorum...Cunta darbesi olsa bile iki günde hesap verirler millete...o da başka...Fazıl ve istiklal marşımızı kabul etmeyenler ,işte o zaman kesin terk eder ülkemizi...
    Cevapla
  • Sinan Egeli 10 yıl önce Şikayet Et
    Uluslararası Provakatörler..!. Listedeki Fazıl SAY ismine şaşırmadım ve de çok güldüm... Bunların arasında Adı geçti diye ne sevinmiştir ZAVALLI ... Uluslararası TENCERE orkestrasının ZURNASININ SON deliği... Ha ha ha ha ha ha ha...
    Cevapla
  • mehmet ertekin 10 yıl önce Şikayet Et
    KENDİLERİNİN NE MAL OLDUKLARINI İLANINI VERMİŞLER...!!!. başta fazıl soytarısı olmak üzere bu milletle zerre kadar gönül bağı olmayan bir grup zevat kendilerinin ne mal olduğunu bir kez daha anlatmak için vermişler ilanı...
    Cevapla
  • milletin ferdi 10 yıl önce Şikayet Et
    Kendine vatansever diyorsan, önce gerçekten vatanını sev. Vatanını seven biri, ülkenin ekonomik kalkınmasını hızlandıran, itibarını arttıran, dünyada söz sahibi yapan bir Başbakana ancak saygı duyar.. Şimdi sana göre; emperyalistliği tescilli İngiltere, ABD, Almanya gibi batı ülkelerine ve İsrail’e bizi şikayet edenler, ülkemizi kötüleyenler batı emperyalizmine hizmet etmiyor. Batıdan ve İsrail’den bağımsız bölgesel politikalar izleyen, bölge insanlarının iradesine çok önem veren Başbakan ise emperyalizmin savunucusu ha! Allah (C.C.) akıl fikir versin sana. Daha Mısırdaki darbeye İşlerine gelmediği için darbe diyemeyenlerin dertlerinin demokrasi olmadığını anla, batı gözlüğüyle olaylara bakıp batının çıkarlarına alet olma, yoksa hayatta doğru yolu bulamazsın. Sanki Türkiye’de çok fazla halk varmış gibi, Osmanlı’nın topraklarına sahip çıkılmış gibi; Atatürk o kadar farklı görüşü savaşta bir arada tutmuş gibi içi boş lafları bırak. PKK ile olan neydi, basbayağı savaştı. Türkiye'nin heryerinden oy alabilen Erdoğan ve Ak Parti Türkiye’nin çimentosudur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
79 yıl sonra ibadete açılmıştı... Kariye Camii’ndeki Osmanlı eserleri kayıp!
'Kutuplaşma'yı eleştirenler 'yumuşama'yı da eleştirdi