Bayram tatilinde radara yakalanmayın

Ramazan ayı dolayısıyla çok sayıda kişinin tatillerine ara vermesi ya da ertelemesi nedeniyle bayramla birlikte tatil bölgelerinde yoğunluk yaşanacak.

Bayram tatilinde radara yakalanmayın
Bayram tatilinde radara yakalanmayın
GİRİŞ 05.08.2013 11:21 GÜNCELLEME 05.08.2013 11:21

Hafta sonuyla birlikte yaklaşık 25 bin yatak kapasitesi ve 127 bin ikinci konutun bulunduğu Edremit Körfezi'ne yönelik trafik yoğunlaşırken, Balıkesir'in on binlerce aracın geçtiği Edremit Körfezi, İzmir, Bursa yollarında aralıklarla ve değişken zaman dilimlerinde 6 saati gece olmak üzere günde 14 saat radar uygulaması yapılıyor.

Otel ve pansiyon rezervasyonlarının yüzde 100'e ulaştığı tatil bölgeleri, bayramdan okulların açılacağı haftaya kadar en yoğun dönemini geçirecek.

Ayvalık, Sarımsaklı, Akçay, Altınoluk ve Ören gibi turizm merkezlerinin bulunduğu, 115 kilometre sahil uzunluğuna sahip Edremit Körfezi de bu tatil bölgeleri arasında ilk sıralarda geliyor.

Ayvalık Otelciler ve Pansiyoncular Derneği Başkanı Hatice Arga, yaklaşık 127 bin konutun bulunduğu, 25 binden fazla yatağa sahip körfezdeki otel ve pansiyonların bayramdan itibaren yüzde 100'e yakın bir dolulukla hizmet vereceğini söyledi.

Otel ve pansiyoncular ile körfez esnafının bayramı beklediğini dile getiren Arga, yazlıkların dolmaya başladığını arife günüyle otellerin de yoğunlaşacağını kaydetti.

Trafik önlemleri artırıldı

Özellikle körfezdeki yazlıklar, otel ve pansiyon müşterileri düşünüldüğünde bölgeye en çokİstanbul, Eskişehir, Bursa ve Ankara gibi illerden geliyor. Bu illerden gelip Edremit Körfezi ile İzmir yönüne gidenler Balıkesir üzerinden ulaşımı sağlıyor.

Bayram ve tatil yolculuklarının arttığı bu dönemde ise Balıkesir'i İzmir, Bursa (İstanbul) ve Edremit Körfezi'ne bağlayan kara yollarından her gün on binlerce araç geçiyor. Bu yoğunluk Susurluk-Balıkesir karayolunda (Bursa ve İstanbul'u İzmir ve Edremit Körfezi'ne bağlıyor) görülüyor. Öyle ki, şehir içi trafiğini aratmayacak ölçüde kalabalık araç konvoyları oluşuyor.

İl Emniyet Müdürlüğü de vatandaşların güvenli yolculuk etmeleri amacıyla önlemlerini artırdı. Özellikle radar uygulamasına ağırlık veren ekipler, farklı noktalarda, aralıklarla değişken zaman dilimlerinde radar uygulaması yapıyor.

Hız kontrolünün geceleri de yapıldığını ifade eden yetkililer, günde toplam 14 saat radar uygulaması olduğunu, bunun 6 saatinin gece saatlerinde, gece görüş radarlarıyla yapılacağını bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...