CHP ve İşçi Partisi'nin çirkin hedefi amacına ulaşmadı

ODTÜ'deki protesto eylemlerine destek vermek için Hatay'da düzenlenen gösteride yaşamını yitiren 22 yaşındaki Ahmet Atakan'la ilgili olarak çeşitli iddialar ortaya atıldı. Bu iddialardan bazıları bilgi eksikliğiyle doluyken bazıları ise provokasyon amaçlıydı. Ülkede kaos çıkarmak için fırsat kollayanların ulaşmak istedikleri çirkin hedef deşifre oldu.

CHP ve İşçi Partisi'nin çirkin hedefi amacına ulaşmadı
CHP ve İşçi Partisi'nin çirkin hedefi amacına ulaşmadı
GİRİŞ 11.09.2013 09:04 GÜNCELLEME 11.09.2013 14:20
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Celal Bayar Üniversitesi Muhasebe Bölümü mezunu 22 yaşındaki Ahmet Atakan'ın arkadaşları, ‘kafasına gaz kapsülü geldi' derken Emniyet ve Adalet Bakanlığı yapılan otopsi sonucunda ‘binadan düştü' açıklaması yaptı.

'UTANMAZLAR KOROSU' YİNE İŞBAŞINDA!

ODTÜ arazisinden yol geçmesini protesto etmek amacıyla Hatay'da yapılan gösteriler sırasında ölen Ahmet Atakan'ın ölüm şekli, belli isimler tarafından istismar konusu yapıldı.

İşte o twitler:

Nihat Genç @nihadagenc
Kendi halkı hariç herkese huzur getirenlerdir katilin. Rahat uyu Ahmet Atakan.

Metin Uca @MetinUca

Öldürmeyi kimin iyi bildiği zamanla ortaya çıkıyor. Ahmet Atakan da genç ölümsüzler arasında acılarımızı arttırarak ne yazıkki yerini alıyor

Metin Feyzioğlu @metinfeyzioglu
Bir delikanlı öldürüldü dün akşam! Çok ama çok üzgünüm! Yeter artık,duyun sizden farklı düşünenlerin ne dediğini,ne istediğini!

Fırat TANIŞ @firattanis
hala istifa etmeyen vekiller,en rahatsız edenleri de muhalefet.Sizin ikbalinizden önemli mi #AhmetAtakan ?
Armağan Çağlayan @Armagan_caglaya
Çocuklar öldürülmesin, şeker de yiyebilsinler ........ #AhmetAtakan

sarp akkaya @akkayasarp
Günaydın... "Ahmet Atakan"

Demet Evgar @dmtevgar
Aklım donuyo benim...dünyanın heryerinde kurşun sıkan kendine sıkıyo.Dünya'yı, kendisinin dışında vaarolan bişey sanıyo ya hala...

Yekta Kopan @yektakopan
Ne denir ki?

Tufan Türenç ‏@tturenc Resmi açıklamalara göre Ahmet Atakan damdan polise taş atarken düşüp ölmüş! Herhalde doğrudur. Devlet yalan söylemez.

enver aysever @enveraysever2
Daha yirmisinde çocuğa kıyan bir ülke nasıl huzurlu olur? Ahmet Atakan derin acının adı'

Ceyhun Yılmaz @ceyhunyilmaz
#AhmetAtakan Antakya'da 22 yaşında gaz kapsülüyle hayatini kaybetti "-Oh olsun" diyen canlı; sen öldüğünde bile "oh olsun" denmesin inşallah

Nurgül Yeşilçay @nrglyslcy
YETER!!!!#AhmetAtakan
Atilla Taş @AtillaTasNet
Polis Hatay'da, bir Destan daha yazdı! #AhmetAtakan

Irmak Ünal
KAPKARANLIK BİR SALI SABAHI BU ÜLKE İÇİN. KAPKARANLIK! AHMET ATAKAN IŞIĞA DOĞRU YOLUN AÇIK OLSUN. BAŞIMIZ SAĞ OLSUN.

Rıza Kocaoğlu @RizaKocaoglu
Ah be kardeşim ah be Ahmet'im ne diyeceğimi bilemiyorum gözyaşımız yetmiyor temizlemeye bu dünyayı..

Harun Tekin @harun_tekin
madımak, önündeki kalabalık yangını söndüremeyince yandı; festus okey kendini vurdu; hrant dink intihar etti; ahmet atakan çatıdan düştü.

Selin Şekerci @selinlikli
Zebaniler, karabasanlarla uyandık yine. Beddualar her kulakta çınlarken hiç birinize bulaşmıyor değil mi? Katiller hissetmez mi?

İrem Sak @iremsa
Artık yaşımdan utanıyorum ya. (27) Ahmet Atakan (22)

Türkü Turan @turkuturan
Benim adım Ahmet Atakan. Polis beni Armutlu'da anayasal protesto hakkımı kullanırken vurdu ve öldüm. 22 yaşındaydım. (ROTAHABER)

Bu açıklamaları destekleyen görüntüler de ortaya çıkınca Atakan'ın ölüm nedeni daha net anlaşılıyor.

SİYASİ RANT ELDE ETMEK İSTEYENLER

Peki, Ahmet Atakan'ın ölümünü kullanarak, vatandaşları sokağa dökmek isteyenler ile ölüm üzerine siyaset ve propaganda kimler, hangi oluşumlar?

CHP'Lİ VEKİLLER KENDİNDEN ÇOK EMİN

Hatay'da gelen üzücü haberin ardından, sıcağı sıcağına hastaneye giden CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın başında darbe olduğunu söyledi ve kendinden emin olarak şu açıklamayı yaptı:  "Yüksekten düşen bir insanın vücudunda kırık olur. Ki bu gencin polise güneş paneli atmak isterken 7'nci kattan düştüğü dedikoduları dolaşıyor. O bölgede zaten 7 katlı bina yok. Gencin bulunduğu yerde düşebileceği bir yer yok. Bu iddialar sadece olayı saptırma amaçlı"

Yine CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, gencin, yakın mesafeden gaz kapsülüyle vurularak hayatını kaybettiğini belirtti.

Ankara, Hatay, İstanbul ve İzmir'deki olayları kışkırtmak için kollarını sıvayan Ulusal Kanal, Halk TV, Oda TV ve Türkiye Gençlik Birliği provokasyon için gerçek olmayan deliller peşine düştü.

"BİBER GAZI KAPSÜLÜ JANDARMANIN ELİNDE"

Oda TV'ye Atakan'ın ölümünün nasıl gerçekleştiğini anlatmak için görüş bildiren 19 yaşındaki Nurettin Ocak isimli gösterici, "akrepler aşağı doğru geliyordu… O sırada Eser Et Pazarı'nın önünde durdular. Biber gazı ile caddeyi gaza boğdular. Ahmet Ağabey sokağın başındaydı. Akrepten atılan biber gazı kapsülü kafasına geldi. Ahmet Ağabey, dengesini kaybederek caddeye düştü. Akrep o anda hızla uzaklaştı. Yanına gittiğimiz zaman nabzı atıyordu. Sokağın başına aldık ve bir arabayla Akdeniz Hastanesi'ne götürdük. Zaten o anda bilincini kaybetmişti. Ahmet Ağabey'in ölümüne neden olan biber gazı kapsülü şu an jandarmanın elinde…" ifadelerini kullandı.

AKREP ÇARPTI YERE DÜŞTÜ

BBC'ye konuşan bir başka tanık ise "akreple kendisi arasında 3-4 metre vardı. Tam yanından geçerken biber gazı attılar, kapsül sol kulağının arkasına geldi. Ahmet, dengesini kaybetti, o sırada akrep çarptı. Akrep çarpınca yere düştü, dedi.

İFADELER BİRBİRİNE ÇOK BENZİYOR

Video paylaşım sitesi Youtube'a, İşçi Partisi'nin bir oluşumu olan Türkiye Gençlik Birliği tarafından yüklendiği tespit edilen görüntüler, izleyenleri hayrete düşürüyor. Ulusal Kanal'ın muhabiri Adnan Bulgurcu, Ahmet Atakan'ın yaralandığı anda yanında olduğunu söyledi. Bulgurcu'nun daha önceki görgü tanığı olduğu iddia edilen isimlerin ifadeleriyle çok benzer olan ifadesi gözlerden kaçmadı.

OTOPSİDE ADI BULUNMAYAN TABİP ODASI BAŞKANININ TANIKLIĞI

Hürriyet internet sitesi, otopside adı bulunmayan Hatay Tabip Odası Başkanı Selim Matkap'ın "Ben de otopsiye girdim. Yüksekten düşme değil" açıklamasını yayınladı ve insanları provoke etti.

CNN MUHABİRİ YİNE İŞ BAŞINDA

Ahmet Atakan'ı polisin öldürdüğü haberi yalanlansa da CNN muhabiri Ivan Watson bu olayı tüm dünyaya polis cinayeti diye duyurdu.

Harun Tekin, Erdal Beşikçioğlu ve Barbaros Şansal gibi isimler ise 'Polis göstericiyi öldürdü' yalanıyla halkı provoke etti.

İŞTE O İFADELER: 

PROVOKATÖRLER YALAN ÖLÜM HABERİ BİLE YAYDILAR

Dün gece twitter'da yine provokatörler iş başındaydı.

Hatay'daki olaylar sırasında Ahmet Atakan isimli gencin hayatını kaybetmesinin ardından yükselen hassasiyeti provoke etmek isteyen bazı gruplar twitter'da sahte bir ölüm haberleri yaydı.

Twitter'da bazı kullanıcılar Hatay'da Aycan Karaali isimli bir gencin polisin attığı gaz kapsülüyle başından vurulduğu, komaya girdiği ve ameliyata alındığı iddia etti.

Bazı televizyon kanalları da haberi yayınladı. "Armutlu'da yaralanan, beyin kanaması geçiren Aycan Karaali'nin kafasında 5 çatlak var" "Beyin ameliyatına alınan Aycan Karaali'nin kalbi ameliyatta iki defa durdu. Durumu ciddiyetini koruyor" haberleri kısa sürede sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu.

Twitter'da "Aycan Karaali" ve "#DirenAycan" başlıkları altında yaralı olduğu iddia edilen kişi için mesajlar paylaşıldı. Ancak saatler süren tartışmaların ardından Hatay'da böyle bir kişi olmadığı ortaya çıktı. Twitter ve Facebook'taki Aycan Karaali isimli bazı kişiler mesajlarla yaralı kişinin kendileri olmadığını açıkladı. Twitter'daki yalan haberin, Aycan Karaali isimli bir kullanıcının hesabından, arkadaşı olduğunu iddia eden kişi tarafından atılan twitlerle yayıldığı ortaya çıktı.

Haber 7

YORUMLAR 41
  • Ü N V E R 10 yıl önce Şikayet Et
    Kan Emici Vampirler... Yani kimler, CHP ve İP liler. Yazılmış bir senaryonun figüranı olmak için bunların ardından giden gençliğe de şaşııyorum doğrusu. Ey kandırılan genç, yazık değil mi? sana, neden anlamamakta direniyorsun. Bak Ahmete, İsmaile, Etheme, hep bunların oyununun kurbanları. Kandırılmış gençler. Kendileri perdenin arkasında sen önünde. Kanınıza giriyorlar, sizin üzerinizden bahis oynuyorlar. Sonra da çıkıp timsah gözyaşları döküyorlar Hala mı? göremiyorsun. Perde mi?indi gözlerine. Gel uyan arkadaşım hem kendi selametin hem ülkemizin selameti için.
    Cevapla
  • KARADENİZ FIRTINASI 10 yıl önce Şikayet Et
    ÇARE YOK EYYY ŞER ODAKLARI BİTECEKSİNİZ.. hatta bittinizzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.
    Cevapla
  • Duramayan Adam 10 yıl önce Şikayet Et
    Haydar Kolcu. İşin ilginç yanı bunun anasıda ağlamıyo tutturmuş vatan için öldü diye niyazi olduğunu bile bile, artık gözleri nasıl döndüyse kendi evlatlarının niyazi olmasına bile göz yumuyorlar.
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    AĞLARSA ANA AĞLAR KALANI YALAN AĞLAR !!!!!. canlı olan herşey ölür.eskiden çok gördüm ben böyle pankartlar mesala 12 eylül'de o zaman ölenlerin şimdi adlarını bile hatırlamaz onları maşa diye tutanlar.bu gün yine aynı olay.dedimya ağlarsa ana ağlar kalanı yalan ağlar.ölümsüz olan bizi yaradandır.bunu hiç unutmayın.
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 10 yıl önce Şikayet Et
    ülkeyi karıştırmada yabancı destek. bunu göremeyen kör ve basiretsiz kesim, ülke karıştığı zaman ne elde edeceğini zannediyor. bu halk bunun hesabını sormaz mı diye düşünüyorlar. hala yirmi otuz sene önceki koyun milletmi zannediyorlar anlamış değilim. oturun oturduğunuz yerde. rahatlık mı batıyor anlamış değilim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Antalya'dan kahreden olay! Okuldan el ele çıkan iki kardeşi kaza ayırdı...
22 yıldır çalıştığı belediyeye başkan oldu! Kazma kürek çalışmaya devam ediyor