Sahte balı devlet denetlesin talebi

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, "GDO'lu mısırdan üretilen glikoz şurupları da bal diye satılıyor. Bunun denetimini, devletin yapmasını istiyoruz" dedi.

Sahte balı devlet denetlesin talebi
Sahte balı devlet denetlesin talebi
GİRİŞ 12.09.2013 12:49 GÜNCELLEME 12.09.2013 12:49

Yılmaz, Kırıkkale Valisi Ali Kolat'ı makamında ziyaret ettikten sonra valilik çıkışında gazetecilerin, Türkiye'de son günlerde ortaya çıkan sahte bal tartışmaları ile ilgili bir sorusu üzerine, balın değil, satan kişinin sahte olduğunu söyledi.

Bu konuda Birlik olarak çalışmalar yaptıklarını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Balın sahtesi olmaz. Adamlar sahte. Arı, balı yavruları için yaptığı için her hangi bir sahtekarlık yapmıyor. Bunu bir defa ayırmamız gerekiyor. Arı ile sahte adamların yaptığı balı. Bal değil ama işte bal diye satıyorlar. Türkiye, arıcılıkta Çin'den sonra dünyada ikinci sırada geliyor. 5,9 milyon aktif kovan ve 57 bin profesyonel arıcının olduğu ülkemizde yıllık 94 bin ton bal üretilmektedir. Türkiye'de gezginci arıcılık yapılıyor. Elbette ki gezen, emeğini bu işe veren insanlar bal üretiyorlar. Bunun yanı sıra GDO'lu mısırdan üretilen glikoz şurupları da bal diye satılıyor. Bunun denetimini, devletin yapmasını istiyoruz. Bu konuda da gerekli mücadeleleri verdik. Konu ile ilgili adli makamlarda devam eden 4 davamız var. Hatta Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahvaltılık olarak, bal diye aldığı glikozları 2011 yılında iade ettirdik. Bizim şikayetimiz üzerine, Milli Savunma Bakanlığı bu konuda hassas davrandı."

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı
The Economist yazdı: Dolar hakim olsa da çöküş yakın