Güler'den saldırı ile ilgili ilk açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğünün Dikmen'deki polisevine saat 21.45 sıralarında düzenlenen silahlı saldırıda, ilk belirlemelere göre hasar meydana geldi. İçişleri Bakanı Güler, olay yerinde incelemelerde bulundu. Bakan Güler, olayda ölü ya da yaralı olmadığını söyledi.

GİRİŞ 21.09.2013 00:17 GÜNCELLEME 21.09.2013 00:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Muammer Güler, iki ayrı noktaya roketle saldırı yapıldığını ve iki roket mermisinin de duvara saplanmış durumda olduğunu söyledi. Yasadışı bir sol örgüte ait sözde bayrak bulunduğunu dile getiren Güler, bunun tespit işlemlerinin devam ettiğini kaydetti. Saldırıyı gerçekleştirenlerin araçla kaçtıkları bilgisi bulunduğunu belirten Güler, yakalama çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Ankara Dikmen'de Emniyet Genel Müdürlüğü ek binası ile polisevine roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. İki ayrı noktaya saldırı yapılırken; mermiler duvara isabet etti. Bir roketatar mühimmatı ise patlamamış halde yerde bulundu. Polis çevrede geniş çaplı operasyon başlattı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Güler, olayın saat 21.30 sıralarında meydana geldiğini açıkladı. Saldırıdan birinin Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ek binasında Sosyal Hizmetler Dairesinin hizmet verdiği binanın üçüncü katına yapıldığını dile getiren Güler, ikinci saldırı noktasının ise polisevinin ön cephesine göre birinci katı, arka cephesine göre ise zemin katına yapıldığını belirtti.
İki roket mermisinin de duvara saplanmış durumda olduğunu dile getiren Güler, ölen ya da yaralanan kimsenin bulunmadığını açıkladı.

İki saldırı gerçekleştiğini anlatan Güler, patlamamış bir roketatar mühimmatı bulunduğunu ifade etti. Ayrıca yasadışı sol örgütün sözde bayrağı da bulunduğunu vurgulayan Güler, bu yasadışı sol örgütün tespitine çalışıldığını anlattı. Güler, saldırıyı gerçekleştirenlerin muhtemelen araçla kaçtıklarını veya vadiye kaçtığı bilgisi olduğunu kaydetti.

Güler, "Tabi ki üzücü durum. Can kaybı olmaması teselli edicidir. Bütün ekipler gerekli tespitleri yapmaya çalışıyor. Fail ve failler en kısa zamanda yakalanacaktır." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • yüksel demir 10 yıl önce Şikayet Et
    Bakıyorum da millet yine döktürmeye başlamış.. Ya bu dediğiniz iş tankla tüfekle olacaktı da 30 yıldır niye bitmedi.Ha eskiden gül mü atıyorduk bunlara.Zaten millet oturduğu yerden her şeyi çözüyor.Ya bari birde Türkiye dünyanın en güçlü devleti nasıl olur onun formülünü de açıklayın.
    Cevapla
  • Jet Ali 10 yıl önce Şikayet Et
    SALDIRILAR NASIL BİTER?. Bu Hükümet'te bunları uygulayacak cesaretin bir gramı yok ama nasıl PKK kökten biter söyleyeyim. Uluslar arası tepkileri tınlayarak Apo Taksim meydanında asılmalı, şehit ailelerine cesedine kurşun sıktırılmalı. Bu olaya itiraz eden bir çok kişi olacaktır. Örneğin gösteri yapanlara Polis ve Askere vur emri çıkartılmalı. Yani Polis Apo Bayraklıyı gördünmü direk kafasına sıkabilmeli? Kendisine taş atana kurşunla cevap vermeli. Asker ise daha sert davranmalı. PKK gösterileri yapanların üzerine tanklar ile bomba atmalı. Bakın nasıl PKK bitiyor? Apoyu bırakçaz deyip söz verip tutmaz iseniz, PKK asla bitmez.Bu adamlar açıkça Apo serbest kalmalı diyor dediler. Bunlarla müzakereye kalkışmak zaten bunu kabul etmek demektir. Diyelim ki, Hükümet Apo serbest kalacak sözü vermedi, bunu isteyenler masaya oturmak demek, dolaylı olarak yeşil ışık yapmak demektir?
    Cevapla
  • Jet Ali 10 yıl önce Şikayet Et
    PKK YI ŞIMARTMANIN KÜÇÜK BİR BEDELİ BU OLAY. PKK yı şımartmanın sadece küçük bir bedeli bu olay, Allah bilir daha neleri olacaktır?Bunlar bir çeşit göz dağı şgibi görünüyor. Geçen de bir saldırı oldu şehit olmamıştı? Bu demek oluyor ki, apoyu serbest bırakmazsanız saldırılar büyüyerek çoğalacak? Hükümet kabul etmek istemese de, Apo'nun serbest bırakılması sözünü verdi bu şerefsizlere. Hükümet adım at gösterilerinin tek mantıklı açıklaması bu. Daha önce görüşmedik de demişlerdi , görüşen şerefsiz de demişti Tayyip.Konuştukları ortaya çıktı. Şimdi bende diyorum ki, Aponun serbest bırakılması sözü verildi. Daha sonra baktılar ki, tepkiler iç savaşa kadar gidecek geri adım atmak zorunda kaldılar. Bunlara söyleyemeseler de,Apo'yu bırakamayız sinyali verdiler. Bunlar da akılları sıra , ufak yollu saldırılar ile göz dağı veriyorlar? Aponun kafası kesilmedikçe bu iş bitmez!!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Güneş'te olağanüstü patlama! Dünyada 19 yıl sonra bir ilk! Tüm geceyi aydınlattı
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri