'CHP'ye en büyük tuzağı Öcalan kurdu'

Taraf yazarı Emre Uslu, yeni kurulan HDP ile ilgili ilginç bir analize imza attı.

'CHP'ye en büyük tuzağı Öcalan kurdu'
'CHP'ye en büyük tuzağı Öcalan kurdu'
GİRİŞ 31.10.2013 14:57 GÜNCELLEME 31.10.2013 18:05
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde ilk kongresini yapan ve BDP'den ayrılan isimlerden Sabahat Tuncel ile Ertuğrul Kürkçü'nün eş başkan seçildikleri HDP ile ilgili ilginç bir analiz yapıldı. Buna göre HDP Aleviler'e yoğunlaşacak ve CHP'ye akan Alevi oylarının HDP'ye kayma ihtimali var.

HDP ALEVİLER İÇİN Mİ KURULDU
Analizin sahibi Taraf yazarı Emre Uslu. Uslu, PKK'nın üst yönetiminde birçok Alevi bulunmasına rağmen, Aleviler'den bir türlü istediği desteği bulamayan Öcalan'ın HDP'yi bu açıdan kullanacağını öne sürdü. Uslu'nun analizine göre kısaca HDP Öcalan'ın Alevi partisi olacak.

İşte o analizde dikkat çeken bölümler;

APO'NUN ALEVİ PARTİSİ OLACAK
"Öcalan Türk toplumuna ulaşmak için hep Alevileri bir köprü olarak gördü. Alevilerin maniple edilerek yanına çekilmesi ile devleti zor durumda bırakacağını hesapladı. Bunun için sonsuz çaba sarf etti. Kurumlar kurdu, kitaplar yazdı, konferanslar organize etti. Ancak PKK Alevilerden beklediği desteği hiçbir zaman bulamadı.

PKK'nın üst düzey yöneticilerinin çoğu Alevi olmasına rağmen Aleviler Öcalan'ın umduğu oranda PKK'ya destek vermedi. Özellikle Türkmen Aleviler PKK'ya hiç destek vermedi. Bu gerçeği bilen Öcalan şimdi o Alevilere HDP üzerinden ulaşmak istiyor. Alevilerin sosyalist partilere olan sempatisini de kullanarak özellikle Türkmen Alevilere ulaşmak istiyor. İşte HDP bu düşüncenin ürünü."

YORUMLAR 13
  • Mustafa Kemal 10 yıl önce Şikayet Et
    Alevilere yüzlerce yıldır iftira tana zihniyet. Kim olursa olsun Alviden oy alamaz. Ancak özür kabul edilir....
    Cevapla
  • milletin ferdi 10 yıl önce Şikayet Et
    Amma da coşmuşun Mehmet Coşkun, ama tabi aşırı coşkuyla yazılan yorumun oldukça saçma olmuş.. Alevileri terörist başının partisiyle özdeşleştiren Ak Parti mi? Yoksa alevilerin kendisi mi? En çok alevi nüfusun yaşadığı Tunceli’de oyların çoğu milletvekillerin tamamı CHP ve BDP alıyor. Sadece son zamanlarda Ak Partinin kuşatıcı ve kapsayıcı politikaları nedeniyle Ak Partiye de oy vermeye başladılar Türkiye’nin diğer illerinde uzun zamandır gerçekleştiği gibi bu ilimizde de Ak Parti sayesinde normalleşme başladı. Atatürk’ün Tunceli’de Alevilerin katledilmesi emrini verdiğini duymuştum ama alevi olduğunu burada ilk senden duyuyorum.
    Cevapla
  • milletin ferdi 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu şimdi teröristlere pirim vermek mi? S. Gökhan Yılmaz? Partiyi kuranlar Ak Partili mi? Atacaksan da biraz destekli at.. Aleviler Müslümansa oylarını Ak Partiye vermeliler, İslam düşmanı HDP’ye değil, CHP’ye değil. Eşbaşkan lafını aynen iade ediyorum. Fikir kime aitse gereğini onlar yapsın. Her iki tarafta terörden nemalandı yıllarca, her ikisi de ırkçılıktan besleniyor. Biri batıyı koparmak istiyor biri doğuyu ortak yanları çok.
    Cevapla
  • ahmet dinç 10 yıl önce Şikayet Et
    alevi oylarımı. bu nasıl bir mantık alevi hz.Ali yi sevmezmi Hz . Ali Peygamber efendimizz Sav.'i sevmezmi her ikisinin ortak noktası islam dini ve müslümanlık değilmi,Alevi diyorsan müslümanı ve vatanını desteklemeli Alevi zerdüştmü
    Cevapla
  • mehmet coşkun 10 yıl önce Şikayet Et
    alevileri. terörist başının partisiyle özdeşleştirmek size yakısan bir davranıştır kınamıyorum ama sunu bilin pkk lılar apo sizin el üstünde tuttugunuz katillerdir....alevilerin lideri Mustafa KEMAL ATATÜRK tür...siz bu haberlerle niyetinizi belli ediyosunuz ama gercek öyle değil....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin'in BM üyeliği onaylandı
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele