Leopardan sonra şimdi de bir vaşak...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca nesli koruma altında bulunan hayvanların arasında yer alan Vaşak, Burdur'un Altınyayla ilçesi ormanlık alanda ölü olarak bulundu.

Leopardan sonra şimdi de bir vaşak...
Leopardan sonra şimdi de bir vaşak...
GİRİŞ 14.11.2013 06:30 GÜNCELLEME 14.11.2013 09:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz hafta sonu Diyarbakır'da vurularak öldürülen Leopar ile ilgili soruşturma yeni sonuçlanmıştı ki, nesli koruma altında bulunan diğer bir hayvanın öldürüldüğü haberi Burdur'dan geldi.

Gölhisar Orman İşletme Müdürlüğü Dirmil İşletme Şefliğine bağlı orman muhafaza memurları bölgelerinde yaptıkları rutin koruma kontrol faaliyetleri esnasında, Altınyayla İlçesi sınırları ve şeflik sınırları içerisinde orman yolu kenarında bir adet vaşağın ölüsünü buldular.

Kısa süre içerisinde Bölge Müdürlüğüne getirilen vaşağın yapılan ilk incelemesinde ergin bir dişi olduğu, sağ ön ayağında kanamaların ve yaralanmalar tespit edildi.

Ertesi gün Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine yapılan otopsisi sonrası ölüm nedeni tespit edilen vaşağın AV TÜFEĞİ ile vurulmuş olduğu kayıtlara girildi.




Otopsi sonrası vaşağın DNA analizi için karaciğer, dalak, kulak ve kas örnekleri alınarak TÜBİTAK MAM'a gönderildi.

YORUMLAR 4
  • anton kanton 10 yıl önce Şikayet Et
    kapsamlı karasal av yasağı 3 yıla çıkartılsın ki tabiat kendini yenileyebilme şansına kavuşsun.. sağ olsun vatandaş her zamanki gibi çok duyarlı davranmış, insana göstermiş olduğu yüksek sevgiyi hayvana da gösterme becerisinde bulunmuş - valla aferin, bravo - bakalım sıra hangi nadir hayvanda.
    Cevapla
  • gazihalil 10 yıl önce Şikayet Et
    Silopi'de vaşak var.. Şırnak Silopi'de görev yaparken. Balık avına gitmiştim. Bu havyanın arkamdan bana baktığını gördüm. Kulaklarında dikine uzun tüyleri vardı.
    Cevapla
  • Muhammed 10 yıl önce Şikayet Et
    sivasda canlısını gördüm. vaşak falan türkiyede bulunan hayvanlar siz leopar araştırın
    Cevapla
  • Mahone 10 yıl önce Şikayet Et
    hayvanlar... Zevk için bu güzelim hayvanları nasıl vuruyorlar.. İnsan olan bunu yapamaz..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitili ateşleyen Güney Afrika'dan bir İsrail adımı daha! Resmen harekete geçtiler
ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü