Suriye'de yine harita skandalı! Hatay'ı...

Suriye'de Esed yönetimi, Antakya ve çevresinin kendilerine ait olduğu tezini yeniden gündeme getirmeye başladı.

Suriye'de yine harita skandalı! Hatay'ı...
Suriye'de yine harita skandalı! Hatay'ı...
GİRİŞ 01.12.2013 09:55 GÜNCELLEME 01.12.2013 11:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İç savaşın şiddetlenerek devam ettiği Suriye'de, Beşar Esed yönetimi Türkiye ile sınır sorununu yeniden gündeme taşımaya başladı.

İskenderun Sancağı olarak isimlendirilen Antakya ve çevresinin Suriye'ye ait olduğuna dair haber ve yorumlar basında artış gösterirken, resmi haber ajansı SANA, dün bölgeyi Suriye sınırları içinde gösteren bir harita yayımladı. Hatay'ın 1939'da anavatana katılmasından sonra uzun süre dile getirilen sorun, geçtiğimiz yıllarda tanık olunan Türkiye-Suriye yakınlaşması sırasında gündemden kaldırılmıştı.

Suriye'de 2,5 yıldan fazla bir süredir devam eden krizin siyasi çözümü için çabalar sürerken, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cenevre 2 konferansına katılabileceklerinin sinyallerini verdi. Financial Times gazetesine konuşan Ruhani, "Avrupalılarla müzakerelerimiz devam ediyor. Konferansa katılacak olursak, doğal olarak oradaki herkesle görüşeceğiz" dedi. Ruhani, Esed'in görevinde kalıp kalmayacağıyla ilgili soruyu ise, "Suriye'nin geleceğini tahmin edemem. Halk kimi seçerse bu tercihe razı olunmalı" şeklinde cevapladı.

LÜBNAN YİNE GERGİN

Suriyeli muhaliflerin yaptığı açıklamaya göre, Halep yakınlarında rejim güçlerinin düzenlediği bombalı saldırılarda en az 12 kişi hayatını kaybetti. Muhalif kaynaklar, saldırılarda varil bombasının kullanıldığını iddia etti. İç savaştan direkt şekilde etkilenen Lübnan'da ise, kuzeydeki Trablus kenti Nusayri ve Sünniler arasında çatışmalara sahne oldu. Kentteki Sünni ağırlıklı Bab Tabbane Mahallesi ile Nusayrilerin çoğunlukta bulunduğu Cebel Muhsin bölgesinde karşılıklı açılan ateş sonucu en az 4 kişi öldü.

YORUMLAR 7
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    kürtlere çatan bahçeli. kürt siyasetçilerele,sanatçılarla bu ülkenin menfaati ve zenginliği için iyi geçinen,arada dostluk oluşturmaya çalışan başbakanı hainlikle suçlayan bahçeli aralarında bayağı kendi seçmenide olan hatayı suriyenin gören ve bir gün bunun için şüphesiz esedlerin safında savaşacağı gün gibi aşikar olan arap nusayri dostlarına bir kaç oy için tek kelime edemiyor
    Cevapla
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    Aslında SURİYE haklı bu konuda.. Resmi haritalarda BİZİM GÖRÜNSE de , . kaç zamandır durmadan AYAKLANAN NUSAYRİ HAYRANLARINA BAKILIRSA, "hatay" HİÇ bizim OLMAMIŞ.. ESED reziline DESTEK olma adına EKMEĞİNİ yedikleri toprağa ihanet peşindeler.. Beyin bedava ama, KULLANMAK gayret istiyor tabi.
    Cevapla
  • Firat Boyan 10 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Gül: Kavram Karmaşası. Ahmet Gül, görüyorum ki Türkiye gerçeklerinden uzak yaşıyorsun! Kavram karmaşası yaşıyorusun! Her şeyden önce Laikler diye adlandırdığın kavram ile yönetiliyor bu ülke! Ben de LAİKLIK taraftarı biriyim. Ayrıca da elhamdülillah müslümanım! Laik olmak, müslüman olamayacağın anlamına da asla gelmez. Laiklik kavramını biraz araştır bence! Laiklik ile Islami değerleri bir arada tutamıyorsan ve bunları bir arada yaşamıyorsan, bu senin öz sorunundur.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 10 yıl önce Şikayet Et
    İtin duası kabul olsa. Gökten kemik yağar
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    @ Firat boyan : PKK ya en büyük desterği Ordumuzun içindeki çürükler veriyordu !. Bu çürüklerin çoğu şimdi ayıklandı ve yargılandı, PKK şimdi Taktik değiştirme paşinde, Bakma sen birkaç kişi tarafından yapılan tahriklere, Ordumuz şimdi milletin ordusudur , milleten gücünü almaktadır Çok yazıkki evvelce değildi, Laikler, Koministler işgal etmişti paygamber ocağımızı, Bunların farkına varmadıysan Boşuna yaşamışsın Türkiyede derim !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu