Sınırdaki istinat duvarı tamamlandı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Türkiye ile Suriye sınırında güvenlik amacıyla yapılan istinat duvarının yapımı tamamlandı.

Sınırdaki istinat duvarı tamamlandı
Sınırdaki istinat duvarı tamamlandı
GİRİŞ 10.12.2013 15:07 GÜNCELLEME 10.12.2013 15:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İkinci Hudut Taburu'ndan başlayan duvarın Nusaybin'e yakın olan bölümü Bağdat Köprüsü'ne kadar tamamlandı. Yapımı biten duvarın uzunluğu yaklaşık 1 kilometre ve yüksekliğinin ise 1 metre 20 santimetre olduğu belirtildi. Betonun içine konulan demir direklere monte edilen elek teller ve elek tellerin üzerine örülen dikenli tellere birlikte duvarın yüksekliğinin yaklaşık 2 metreye ulaştığı bildirildi.

Güvenlik amacıyla yapılan duvarın durdurulması için Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan 9 gün sınırda açlık grevi yapmış ve yapılan mitingle eylemini sonlandırmıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Defne Kahraman 10 yıl önce Şikayet Et
    El Kaide ve IŞİD. El Kaide ve IŞİD yüzünden Türkiye sınırlarına askeri yığınak yapıyor. IŞİD’in son aylarda sınıra yakın bölgelerde Kürtler ve diğer muhalif gruplara saldırmasından dolayı Türkiye Suriyeli mültecilere yardım edeceği parayı sınır güvenliğine harcıyor. Bununla kalmayığ Türkiye sınır kapılarını kapatmak zorunda kaldı. Bölge insanı tüm bu olaylan olumsuz biçimde etkilendi. Sadece Nusaydin’de değil, Suriye sınırının diğer yerlerinde de güvenliği artırıcı tedbirler yoğunlaştı. PKK zamanında bile sınırda duvarlar örülmezken, şimdi IŞİD yüzünden sınırın her noktası istikrarsız bir hale haldi. Önceden sınırdaki Türk, Kürt ve Araplar barış içinde yaşarken, şimdi herkes IŞİD’in tehdidi altında.
    Cevapla
  • hasangulten 10 yıl önce Şikayet Et
    GÜVENLİK DUVARI. İyide,yalnız bana pek güvendirici gelmedi,sınır bu,okul bahçesi değil,geçeceklerde öğrenci bebe değil. bu tellere birde en yükseğinden ELEKTRİK AKIMI verilirse belki biraz daha güvenli ve caydırıcı olur.
    Cevapla
  • Mesut 10 yıl önce Şikayet Et
    amma yüksek yapmışlar duvarı yau... kaçakçılar hayatta geçemezler heralde artıkın..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitili ateşleyen Güney Afrika'dan bir İsrail adımı daha! Resmen harekete geçtiler
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi