Savcı Öz'ün avukatı istifa etti

Zekeriya Öz'ün avukatı Mahmut Gönültaş ise UYAP üzerinden vekillikten istifa ettiğine dair mahkemeye dilekçe gönderdi.

Savcı Öz'ün avukatı istifa etti
Savcı Öz'ün avukatı istifa etti
GİRİŞ 22.01.2014 17:20 GÜNCELLEME 22.01.2014 17:20
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında savcılar Zekeriya Öz ve Mehmet Berk'e hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 6. duruşması görüldü.

SAVCI ÖZ'ÜN AVUKATI İSTİFA ETTİ

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı 29. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sadece savcı Mehmet Berk'in avukatı Kaptan Yılmaz hazır bulunurken Yıldırım'ın avukatları ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Öte yandan şikayetçi savcı Zekeriya Öz'ün avukatı Mahmut Gönültaş ise UYAP üzerinden vekillikten istifa ettiğine dair mahkemeye dilekçe gönderdi. İstifa dilekçesi savcı Öz'e tebliğ edildi.

"ÖZ VE BERK TANIK SIFATIYLA MAHKEMEDE DİNLENSİN" TALEBİ

Geçtiğimiz celse Yıldırım'ın avukatlarından Abdullah Kaya, savcılar Öz ve Berk'in tanık sıfatıyla mahkemede dinlenilmesini talep etmişti. Mahkeme hakimi Muharrem Ballı, savcılar Zekeriya Öz ve Mehmet Berk'in dinlenilmesine gerek olmadığını belirterek talebi reddetmişti. Celse arası savcılar Öz ve Berk'in tanık sıfatıyla mahkemede dinlenmesi talebinin reddedilmesini bir üst mahkemeye taşıyarak karara itiraz eden avukat Kaya'nın talebi yine aynı gerekçeyle reddedildi. Savcı Zekeriya Öz'ün avukatının istifa dilekçesinin Öz'e tebliğinin beklenmesine karar veren mahkeme, sanık avukatlarının mazeretlerinin kabulüne karar vererek duruşmayı erteledi.

HAKARET SUÇLAMASIYLA 4 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Şike davası sanıklarından olan Aziz Yıldırım'ın geçtiğimiz Temmuz ayında Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada savcılar Mehmet Berk ve Zekeriya Öz'ü kastederek hakaretlerde bulunduğu ileri sürülmüş, hakkında kurulda sarfettiği kelimeler nedeniyle 'hakaret' suçunu işlediği gerekçesiyle 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

 

YORUMLAR 5
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ Bismillahirrahmanirrahim . ejder ejder milli irade ne olduğunu çok iyi biliyorsun ..savcının görevini bilmeyen yokdur herhalde ne varki savcı suç toplamaz savcı gerçek delilleri toplar . birisini sırf ceza alması için delil toplamak suçları oluşması için olayları yönlendirmek kanunun çizmiş olduğu sınırların dışında delil edinmek hukuğu çignemekdir . senin kalp atışını anlııyorum darbe dışında ikdidar olmak asla nasip olmadı olmayacağınıda bildinizden bu denli kalp atışınız ritmi farklı . anlamakda zorlandınız bir gercek var . zalimin zulmü varise mazlumunda rabbi vardır . ümmeti muhammet görüyor elhamdurillah daarbe teşebbüsünüde oynanılan her oyunuda .. ikdidarlar millet iradesi ile gelir millete hizmet eder millet iradesi verdiği ikdidarı alır .. savcı da olsa hukuğu çigniyor ise bedelini ödeyecekdir ..
    Cevapla
  • ebu talha 10 yıl önce Şikayet Et
    ejder ejderha sana bir soru. savcı , bağlı olduğu başsavcının haberi doğrultusunda onun adına soruşturma açar . Başsavcıya bilgi vermeyip medyaya çarşaf çarşaf bildiri dağıtırsa , 14 ay yürüttüğü soruşturmayı 6 ay önceden bitirdiği halde o bakanın çocuklarını o zaman tutuklamayıp bir takim hadiselerin ortaya çıkmasından sonra operasyonu yaparsa bunun adına ne denir ?
    Cevapla
  • Selim UYSAL 10 yıl önce Şikayet Et
    uyanıklığın lüzumu yok. Bazı arkadaşlar hukuk adalet teranelerinin arkasına sığınıyor hala. Savcı şu demezmiş bu demezmiş işine bakarmış. Delillerle dava açılır da, medyayla yargısız infaz yapılır mı? Birileri çıksa Türkiye'nin değişik yerlerinde 10 tane hizmet evine silah saklasa (çok da zor değildir herhalde) eş zamanlı operasyonla kameralar eşliğinde evleri bassa ve işin aslını araştırmadan medya aracılığıyla aylarca terör estirse ne buyurur bu arkadaşlar. Hukuk işini yapıyor mu derler acaba.
    Cevapla
  • Ejder Ejderha 10 yıl önce Şikayet Et
    muharrem tosun. milli irade nasıl bir şey, yenir mi. savcının görevi delillerle dava açmaktır. değil 3 tane, 20 tane davayı gerekirse aynı anda açar. kafadan parti kapatma davası açmıyor ki, delilleriyle operasyon yapıyor. bakan çocukları içeride farkında isen.
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ Bismillahirrahmanirrahim . savcının en büyük hatası bu milletin iradesine saygı göstermemek olmuştur . ümmetin duaları rabbim katında kabul olması dır beklentimiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!